PODNEO OSTAVKU Saša Janković: Bolji sam od Vuka Jeremića
Foto: Tanjug

Zaštitnik građana napustio funkciju

PODNEO OSTAVKU Saša Janković: Bolji sam od Vuka Jeremića

Politika -

Dojučerašnji zaštitnik građana kaže da se svako kandiduje da bi pobedio i da može sebe da zamisli kao predsednika, a Vučića kao premijera

Saša Janković podneo je juče ostavku na funkciju zaštitnika građana i saopštio da ulazi u trku za predsednika Srbije. Janković je podneo ostavku u Skupštini Srbije, a potom, pred medijima u Pionirskom parku, ozvaničio početak kampanje.Na pitanje da li Vuk Jeremić, takođe predsednički kandidat, može da računa na njegovu podršku ukoliko uđe u drugi krug, Janković je kazao da se svako kandiduje da bi pobedio i da će o tome govoriti kada dođe vreme za to.Podržava me osam stranaka- Sasvim sam siguran da Vuk Jeremić predstavlja opozicioni blok, ali da smo toliko slični da već u ovom momentu treba da podržavamo jedan drugog, odmah bih se odrekao kandidature i podržao ga. Mislim da sam radom i onim što sam učinio pokazao da sam bolji kandidat - rekao je Janković, dodavši da je njegovu kandidaturu, osim DS, do sada podržalo osam političkih pokreta i stranaka.

Na udaru... Vuk Jeremić
Na udaru... Vuk Jeremić

Ne očekuje fer kampanju, a na pitanje da li može sebe da zamisli kao predsednika, a Vučića kao premijera, Janković je rekao da takva vladavina „mora da se zamisli“ i da Ustav i zakoni regulišu rad države tako da institucije sarađuju. Na pitanje da li je u njegovom stanu i iz njegovog pištolja 1993. ubijen student Predrag Gojković, Janković je odgovorio: „Ne.“Upitan da li ima poruku za premijera Vučića ukoliko odluči da se kandiduje za predsednika Srbije, Janković je rekao da ima poruku za građane, a to je da izađu i i bore se za državu, koja im je „trenutno oteta“. Pošto je prestao da koristi državne resurse, tj. službeni auto, Janković je po završetku konferencije otišao autobusom na liniji 37.Zorana: Loš kandidatNedugo pošto je saopštio svoju odluku, oglasila se i Zorana Mihajlović, potpredsednica SNS, rekavši da su „građani juče izgubili zaštitnika građana i dobili jednog lošeg predsedničkog kandidata“.- Janković je mesec i po dana vodio kampanju skrivajući se iza funkcije na kojoj je, upravo zbog zaštite svih građana Srbije, zabranjeno bavljenje politikom - istakla je Mihajlovićeva, a iste kritike stigle su i od šefa poslaničke grupe SPS Đorđa Milićevića.

Počelo jeŠUTANOVAC ŠEF IZBORNOG ŠTABADemokratska stranka imala je juče sednicu Predsedništva na kojoj je formiran izborni štab koji će zajedno sa saradnicima Saše Jankovića raditi u predstojećoj kampanji, a odlučeno je da šef izbornog štaba bude Dragan Šutanovac. Radoslav Milojičić biće koordinator izbornog štaba, dok će Igor Salak biti šef štaba za Vojvodinu, Balša Božović za Beograd i Miodrag Stanković za centralnu Srbiju. Demokrate su pozvale vlast da, zajedno s predsedničkim, raspiše i parlamentarne izbore kako bi se zaustavio haos u zemlji.

K. Blagović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track