POKAJAO SE: Pretio sam Stefanoviću ali nisam nikakav ubica, zolju sam samo pomenuo
Foto: Fonet

Beograđanin sve priznao u tužilaštvu o noćnoj poseti šefu policije

POKAJAO SE: Pretio sam Stefanoviću ali nisam nikakav ubica, zolju sam samo pomenuo

Politika -

Miloš M. priznao da je u noći između subote i nedelje došao pred kuću Nebojše Stefanovića iz revolta i ličnog nezadovoljstva. Sud ga osudio na uslovnu kaznu od godinu dana, sa rokom provere od tri godine

BEOGRAD - Miloš M. (33) iz Beograda, koji je uhapšen ispred kuće ministra policije u noći između subote i nedelje, priznao je da je Nebojši Stefanoviću pretio će ga ubiti zoljom! On je, kako saznajemo, ispričao i da ga niko nije angažovao niti poslao u porodičnu kuću prvog čoveka policije, već da je tu odluku doneo sam.Saslušanje- Te noći otišao sam do kuće u kojoj živi ministar. Tačno je da sam došao do ograde, tražio da ga vidim i onda izgovorio pretnje. Ja ne znam zašto sam to uradio, izrekao sam to u besu i afektu, revoltiran time šta se sve dešava u zemlji, ali ja nikoga nisam imao nameru da zaista ubijem - rekao je, kako Kurir nezvanično saznaje, Miloš M. na saslušanju, ali nije mogao da objasni zbog čega je kao metu izabrao baš Nebojšu Stefanovića.

Kako je Kurir ekskluzivno objavio, te noći, nešto posle ponoći, Miloš M. je došao do same ulazne kapije kuće u kojoj Nebojša Stefanović živi s porodicom i zatražio da ministar izađe napolje da razgovaraju. Reagovalo je službeno obezbeđenje ministra, koje je pokušalo da ga upozori da odustane od namere da u pola noći traži razgovor, ali je on tada zapretio da će pištoljem i zoljom da ubije i ministra i njegovo obezbeđenje.- Izađi ako smeš! Pobiću vas sve, pripremio sam zolju i pištolj, obračunaćemo se - vikao je mladić kog je tek dolazak policije uspeo da umiri.Pretresom je utvrđeno da kod sebe nema oružje, pa su istražitelji proveravali da li je eventualno imao pomagače.- Detaljnom istragom utvrđeno je da Miloš M. nema krivični dosije, kao i da ranije nije hapšen - dodaje sagovornik iz istrage.Otvoren dosijeMiloš M. je posle isteka pritvora od 48 sati uz krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti priveden na saslušanje u Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu.- I pred zamenikom tužioca je priznao krivicu i predložio sklapanje nagodbe. S obzirom na to da je reč o neosuđivanoj osobi, on je na osnovu sporazuma o priznanju krivice osuđen na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana, koja neće biti izvršena ukoliko u naredne tri godine ne izvrši novo krivično delo - potvrdio je sagovornik Kurira.

Upozoravao i ranijeSTEFANOVIĆ: REDOVNO SAM NA METITo je za moju porodicu i mene postala stvar koja se dešava svakodnevno. To sam znao kad sam postao ministar. Govorio sam da možete da očekujete da će neko doći, ubiti vam ženu i dete, baciti bombu. Policija i tužilaštvo su obavili šta je trebalo, a ja nastavljam da obavljam svoj posao - rekao je Stefanović.Prema njegovim rečima, policija je u saradnji sa tužilaštvom preduzela sve mere i radnje da utvrdi ko je ta osoba. On je izrazio uverenje da će policija svoj posao „uraditi perfektno“ i da će se doći do istine o svemu što se dešavalo u vezi sa rušenjem objekata u beogradskoj četvrti Savamala, dodavši da nije upoznat sa tokom istrage jer tužilaštvo vodi svoju istragu.- Što se tiče policije, insistirao sam da svoj posao rade u skladu sa zakonom i uveren sam da će sve što bude do policije biti urađeno profesionalno i da ćemo doći do istine o svemu - rekao je on.

Zabrinut Aleksandar Vulin apeluje na političare NAPRAVLJENA ATMOSFERA LOVA NA ČLANOVE VLADENažalost, postoji atmosfera u našem društvu da je protiv članova vlade apsolutno sve dopušteno, da su svaka reč mržnje, napadi vređanje nešto što treba mirno da se prihvati. I Nebojša Stefanović i mnogi drugi su jednostavno počeli da žive s tim. Ali kada to dođe do toga da taj neko ima ideju da ugrozi vašu porodicu, onda morate da se pitate kuda ide ovo društvo. Zamolio bih sve učesnike političkog i javnog života, pa i medije, da razmisle o posledicama kada treba da objave nečiju adresu i pokažu nečiju porodicu. Nadam se da će pravna država reagovati, ne samo u ovom slučaju nego i u svakom drugom. Ali nema pravne države ako svi učesnici javnog života ne shvate da nije dozvoljena ta količina mržnje i radovanja nečijem zlu koju vidimo svaki dan.

Podrška Zorana Mihajlović Stala Uz Kolegu NEKA KRIMINALCI ZNAJU: „OVO VAM NEĆE PROĆI!“Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović najoštrije je osudila pretnje smrću i pokušaj napada na ministra policije Nebojšu Stefanovića, o čemu je juče pisao Kurir.Ona očekuje da nadležni istražni i pravosudni organi u najkraćem roku potpuno rasvetle ovaj napad i da o tome hitno obaveste javnost Srbije.- Vrlo sam zabrinuta jer se ovaj napad na ministra Stefanovića dogodio baš na njegovom kućnom pragu i neposredno pred obeležavanje Dana policije kada Srbija može da slavi uspešne rezultate u borbi protiv kriminala. Podsećam i da su pretnje ubistvom zoljom kakvu je doživeo ministar Stefanović nešto što smo već imali prilike da vidimo u našoj bliskoj prošlosti - navodi se u izjavi Mihajlovićeve. Ona je ocenila da napad na Stefanovića pokazuje paniku i strah kod onih koji misle da je u Srbiji ponovo moguće nekažnjeno se baviti kriminalom.- Pretnje smrću Stefanoviću su i dokaz dugotrajne, beskompromisne i uspešne borbe prvog čoveka MUP protiv organizovanog kriminala i narko bandi! Zato ovaj napad i ne može biti ništa drugo do pokušaj kriminalnih grupa da destabilizuju Srbiju. Ali neka kriminalci i narko-dileri znaju: „Ovo vam neće proći!“ - poručila je.

Zgrožen Rasim Ljajić Zahteva Brz Epilog HITNA AKCIJA DA NE ODEMO U BEZVLAŠĆECeo slučaj mora da dobije epilog, bez obzira na to da li je reč o ministru ili običnom građaninu. Ako se to ne dogodi, to je onda bezvlašće u koje ide zemlja. To bi bilo katastrofalno. Da vi naoružani idete nekom na kuću, bez obzira na to o kome je reč, a posebno što je ovde u pitanju ministar policije, to ima posebnu dimenziju. Ceo slučaj mora da se istraži i razjasni i da na kraju dobije i sudski epilog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track