POLICIJA O ISTRAZI FONDACIJE: Laž je da češljamo Dragicu Nikolić!
Foto: Nebojša Mandić

Kontrola prve dame

POLICIJA O ISTRAZI FONDACIJE: Laž je da češljamo Dragicu Nikolić!

Politika -

Ni SBPOK niti neke druge jedinice u okviru našeg sistema ne istražuju poslovanje Fondacije Dragice Nikolić, kažu u MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova negiralo je juče medijske navode da inspektori SBPOK istražuje eventualne malverazcije u Fondaciji Dragice Nikolić, supruge odlazećeg predsednika Srbije!Pojedini mediji objavili su da policija proverava i češlja sve donatore, uplate i isplate u fondaciji prve dame, i da postoji sumnja da je u privatnim džepovima završilo oko pola miliona evra.Sve po slovu zakona- Ni pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala niti bilo koje druge organizacione jedinice MUP Srbije ne sprovode istragu u vezi s proverom poslovanja Fondacije Dragice Nikolić - navodi se u saopštenju.I prva dama se juče oglasila otvorenim pismom na Fejsbuku.

- Ni policija ni bilo koji drugi državni organ NIKADA nije „upao“ u fondaciju radi istrage i nikada nam nije zabranjeno raspolaganje sredstvima. Naš rad je u potpunosti usklađen sa zakonom, a spisak donatora je pre više meseci dostavljen Agenciji za borbu protiv korupcije na njen zahtev, iako taj zahtev nije bio u skladu sa zakonom. Nažalost, Agencija se nikada nije oglasila izveštajem u kojem bi ocenila da li je u radu naše fondacije bilo koruptivnih radnji.

U pismu fondacije prve dame još se navodi da je svaka prikupljena donacija proknjižena i da su do sada uložili više od 1.200.000.000 dinara u Srbiju.Iz Agencije za borbu protiv korupcije su pak poručili da je tačno da istražuju po prijavi: Agencija proverava- U predstavci koja je podneta ukazano je na postojanje sumnje na korupciju prilikom davanja donacija fondaciji. Agencija se obratila i NBS, Upravi za trezor i zajedničke poslove, od kojih su traženi podaci o tome koja su pravna i fizička lica vršila uplate i da li su korisnici javnih sredstava budžeta Republike vršili prenos sredstava fondaciji. Po okončanju postupka Agencija će obavestiti javnost o rezultatima istrage.

Otvoreno Nikolić o optužbamaDRAGICA I JA NISMO LOPOVITomislav Nikolić, predsednik Srbije, u izjavi za Kurir kaže da on i njegova supruga nisu lopovi, reagujući na napise u medijima da je SBPOK upao u Fondaciju Dragice Nikolić.Još uvek aktuelni predsednik Srbije odbacuje optužbe i kaže da njegova supruga nikada ne bi rizikovala svoj, kao i njegov ugled, niti svoju slobodu.- Nismo lopovi. Fondaciju nismo osnovali da bismo krali novac koji smo sami obezbedili. Zar bi moja supruga, kao osnivač fondacije koja je najviše poklonila Srbiji, rizikovala i svoj i moj ugled i svoju slobodu? - kaže Nikolić u razgovoru za naš list i dodaje:- Ovo deluje kao da neko želi da strani donatori odustanu od pomaganja fondaciji zato što se o njoj loše govori u Srbiji.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track