POLITIČARI POBESNELI: Dinkić je najveća lopina! Pokrao je milijarde!

Bivši lider URS izvukao se iz svih afera i hvališe se slatkim i bezbrižnim životom

POLITIČARI POBESNELI: Dinkić je najveća lopina! Pokrao je milijarde!

Politika -

Političari pobesneli nakon njegovog šepurenja na Tviteru kako mu super ide komponovanje, zahtevaju da „ide u zatvor jer se nakrao i ojadio građane za milijarde“

Nekadašnji ministar finansija i guverner Narodne banke Srbije Mlađan Dinkić ne samo što ne odgovara ni za jednu aferu koju je imao dok je bio na državnim funkcijama već uživa u blagodetima života van politike i time se hvali.Takav stav žestoko je iznervirao lidere pojedinih stranaka, koji mu poručuju da je „najveći lopov svih vremena“, te da mu je mesto u zatvoru, a ne na estradi!Povod za žustre reakcije srpskih političara bio je Dinkićev tvit u kome se pohvalio kako je „njegova i Maretova pesma napravila preko 10 miliona pregleda za mesec dana“. Reč je o pesmi koju je komponovao za pevačicu Aleksandru Prijović, poznatiju kao snajku Lepe Brene.

Mora da odgovaraUmesto da odgovara za sve afere u kojima se pominje njegovo ime, smatraju naši sagovornici - od one s privatizacijom Nacionalne štedionice pa do nestalih milijardi s Kipra - Dinkić uživa posle svih „krivičnih dela koja je učinio“.Lider SRS Vojislav Šešelj nazvao je Dinkića kriminalcem, tražeći da odgovara za sve afere.- On je kriminalac svih kriminalaca! Ne verujem da postoji veća lopina od njega, u tome mu nema ravnog, takav se nije rodio! On je sistematski krao, sve živo - banke, fabrike, pa i pare koje su bile iznošene na Kipar. Ubeđen sam da je pokrao milijarde - žestoko je opleo po Dinkiću Šešelj.Na pitanje kako to da se po njegovom načinu života to ne vidi, to jest da nema nekoliko stanova, jahte, skupe satove, Šešelj kaže da se „očigledno odlično čuva“.- On je lopov asketa. A znate li šta je to? To je kad neko krade samo da bi krao. On je čovek psihopata - nizao je Šešelj teške uvrede. Na našu konstataciju da su to veoma teške reči, Šešelj tvrdi da je to „potpuno primereno za Dinkića“:- Kažete da će da me tuži? Pa šta, nek me tuži! Pa mene su tužile i Ujedinjene nacije, šta je za mene Dinkić.Šešelj tvrdi i da su svi režimi izbegavali da Dinkića krivično gone i kad je pao s vlasti, a da „za zatvor ima dokaza“.- Umešan je u brojne kriminalne privatizacije, o kojima je govorila pokojna predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać. Kad je biran za guvernera, držao sam govor u Saveznoj skupštini, tri i po sata sam upozoravao na kakav se kriminal on sprema i bio sam potpuno u pravu. Prošle su tolike godine, a niko ga krivično ne goni. Treba da se pokrene krivični postupak, i tu je uloga štampe kao sedme sile, koja ne bi smela da ga ostavi na miru. Pokrao je silne pare - tvrdi Šešelj.Traže da peva u policijiLider Dveri Boško Obradović podseća da ta stranka godinama insistira da Dinkić mora da bude pozvan na odgovornost.- On mora i krivično da odgovara za uništenu domaću privredu, za prodate i uništene domaće banke, otvaranje naše privrede za stranu robu i strani kapital, koji je ubio domaću konkurenciju. Neko za to mora da odgovara, za sve privatizacije, uništene domaće firme, a on je 10 godina bio najodgovorniji za vođenje ekonomije u Srbiji - poručuje Obradović.On istovremeno i predlaže Dinkiću da na Tviteru odgovori „svima onima koje je ojadio kao grobar srpske ekonomije“.- To bi trebalo da bude njegov posao na Tviteru. Da odgovori na pitanja građanima koje je ojadio - kaže Obradović.Poslanik s liste SNS Marijan Rističević poručio je Dinkiću da bi trebalo da „propeva“.- Ima elemenata ne samo da komponuje nego i da propeva u policiji. To važi i za celu grupu od 2000. godine. Privatizacija, grabizacija. Ko je pisao zakone, uredbe, ko je likvidirao banke... - tvrdi Rističević.Dinkić nije odgovarao na naše poruke i pozive.

Što bi reko sam Mlađa - od Nirvane do SilvaneKOMPONOVAO ZA KEBU, DŽENANA, SAŠU MATIĆA, BRENINU SNAJKU...Otkad se politički penzionisao, Mlađan Dinkić je veoma aktivan na Tviteru, gde često postavlja svoje fotke iz provoda i sa svirki. On se bacio i na komponovanje, pa je tako radio pesme za Kikija Lesendrića, Dragana Kojića Kebu, zvezdu „Granda“ Dušana Svilara, Dženana Lončarevića, Sašu Matića, Aleksandru Prijović...

Za ove afere se izvukao Dinkić

NACIONALNA ŠTEDIONICA Nacionalna štedionica našla se na listi 24 privatizacije koje je EU označila sporne. Prema izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije iz 2004, sporno je to što je Nacionalna štedionica, kao privatna banka, napravljena uz veliku pomoć države. Dinkić je saslušavan u svojstvu građanina, ali nije vođen postupak protiv njega.Mobtel Čitav postupak prodaje bio je netransparentan. Ne zna se pod kojim okolnostima je austrijski biznismen Martin Šlaf 2006. dobio 30 odsto vlasništva te kompanije. Sumnja se da mu je to omogućio Mlađan Dinkić.KIPARSKE MILIJARDEMlađan Dinkić je istraživao gde je novac koji su vlasti devedesetih iznele na Kipar. Tvrdio je da pare na Kipru nisu nađene, ali spekulisalo se da je on taj novac oprao kroz „Mobtel“.SIEPAProtiv najbližih saradnika Mlađana Dinkića podignuta je optužnica za proneveru 120 miliona dinara iz Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA). Istragom je utvrđeno da je veći deo novca iz SIEPA završio na računu Dinkićeve nekadašnje stranke G17 plus, ali on u ovom slučaju nije bio obuhvaćen.

Izvukao seSMRT BARAĆEVE I BATIĆA SPASLA GA ZATVORAProtiv Dinkića su svojevremeno zbog kiparskih para krivične prijave podneli Vladan Batić, dok je bio na mestu ministra pravde, i predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać. Nijedna prijava kasnije nije dobila sudski epilog, a Batić i Baraćeva u međuvremenu su umrli.

MAGAZIN STARS SAZNAJE: DŽEJ KRIJE VANBRAČNOG SINA

NOVA AFERA POTRESA ESTRADU

Ekskluzivne vesti o estradi, rijaliti programima i talent takmičenjima pročitajte u magazinu Stars koji vam Kurir poklanja svake srede. U ovom broju Stars otkriva da Džej krije vanbračnog sina. To tvrdi J.M iz Amerika, koja navodi da je poznati pevač pre pet godina napravio dete i nestao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track