POMAŽE ĆERKI I SINU: Gorica Mojović (DS) prodaje trosoban stan u centru za 105.000 evra
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

POMAŽE ĆERKI I SINU: Gorica Mojović (DS) prodaje trosoban stan u centru za 105.000 evra

Politika -

BEOGRAD - Gorica Mojović, funkcionerka Demokratske stranke (DS), prodaje trosoban stan u strogom centru prestonice, i to za 105.000 evra.

Istovremeno, Mojovićeva traži manji stan za sebe i supruga, a deo novca namerava da prosledi svojoj deci.Kako za list objašnjava Mojovićeva, na prodaju stana se odlučila kako bi delom novca od prodaje pomogla sinu i ćerki da kupe sopstvene stanove.

- Suprug i ja ćemo za sebe naći neki manji stan, a deo novca od prodaje ovog daćemo sinu i ćerki, koji su podstanari, kako bi imali za učešće za stambeni kredit i konačno imali svako svoj krov nad glavom - kaže Mojovićeva.

Ona dodaje da se nada da će stan uskoro dobiti nove vlasnike.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

- Naš poznati slikar Petar Omčikus i njegova supruga Meri su zainteresovani za ovaj stan i nadam se da će ga oni kupiti, jer bi mi bilo drago da baš njih dvoje žive ovde posle nas. Malo sam sad na mukama u potrazi za novim stanom, jer imamo mnogo knjiga koje treba da stanu u manji prostor, a po ovoj ceni kvadrata po kojoj mi prodajemo naš stan ne možemo ništa dobro da nađemo - požalila nam se Mojovićeva.

Interesantno je da Mojovićeva nije pomoć potražila od neke renomirane agencije za nekretnine, već je stvar uzela u svoje ruke i prodaju stana oglasila na internet portalu na kojem vlasnici direktno nude svoje nekretnine. A kako se navodi u oglasu, u pitanju je trosoban stan od 71 kvadratnog metra na Dorćolu, tačnije u ulici Visokog Stevana. Stan se nalazi na osmom, od ukupno devet spratova, u starijoj zgradi iz 1986. godine. Uknjižen je, a poseduje dnevnu sobu sa trpezarijom, dve sobe, kuhinju, kupatilo, hodnik, ostavu i terasu.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Iz priloženih slika vidi se da je stan održavan. Najviše pažnje privlače knjige kojih su pune police u nekoliko prostorija. Imajući u vidu da je Mojovićeva završila Filološki fakultet i da je po zvanju profesor književnosti, te da je tokom karijere radila kao direktor Kulturnog centra Beograda, predsednica odbora za kulturu Gradskog odbora DS-a, bila sekretarka za kulturu Beograda, ne čudi što je okružena literaturom.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track