POPOVIĆ U MOSKVI: Rusija će podržati Srbiju po pitanju Srebrenice
Foto: Tanjug Sava Radovanovic

Podrška ruskih zvaničnika

POPOVIĆ U MOSKVI: Rusija će podržati Srbiju po pitanju Srebrenice

Politika -
Rusija nam je pomogla u Prvom svetskom ratu, u Drugom svetskom ratu, tokom rata u Bosni, tokom NATO bombardovanja, Rusija će i danas biti uz Srbiju i neće dozvoliti da na srpski narod bude udaren pečat genocida, istakao je predsednik SNP

BEOGRAD - Rusija će podržati interese Srbije po pitanju Srebrenice istakao je danas Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije, posle sastanka sa ruskim zvaničnicima u Moskvi. On je naglasio da su "ruski i srpski narod uvek kroz istoriju bili na istoj strani, na strani istine i pravde", saopštila je Srpska narodna partija (SNP), čiji je Popović predsednik.

"Rusija nam je pomogla u Prvom svetskom ratu, u Drugom svetskom ratu, tokom rata u Bosni, tokom NATO bombardovanja, Rusija će i danas biti uz Srbiju i neće dozvoliti da na srpski narod bude udaren pečat genocida", rekao je Popović.

Predsednik SNP je ukazao da srpski narod "poštuje jednako sve žrtve, ali isto tako očekuje da i drugi poštuju srpske žrtve".

"Zašto se niko do sada nije poklonio srpskim žrtava u Jasenovcu, zašto se niko nije poklonio žrtvama u Bratuncu, zašto se niko od NATO zvaničnika nije poklonio novinarima stradalim u bombardovanju RTS-a i stotinama drugih nedužno stradalih civila", upitao je Popović.

On je naglasio da treba da se "stavi tačka na dalje ponižavanje Srbije" i istakao da Srbi "nisu počinili genocid u Srebrenici". Savet bezbednosti UN danas će razmatrati predlog rezolucije, koju je podnela Velika Britanija, povodom 20 godina od masovnog zločina nad Bošnjacima u Srebrenici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track