PORODICA UHAPŠENOG AGENTA: Naš Čedo nije špijun, pa on je ratovao za Srbiju
Foto: Nebojša Mandić

Kurir u Ugrinovcima: Porodica uhapšenog šokirana

PORODICA UHAPŠENOG AGENTA: Naš Čedo nije špijun, pa on je ratovao za Srbiju

Politika -

Bilo mu je neprijatno dok je policija pretresala kuću, ali se po njemu videlo da nema šta da krije, kaže Milan Borković, zet Čede Čolovića

BEOGRAD - Ne mogu da verujem da naš Čeda ima bilo kakve veze sa špijunažom, pa on je ratovao za Srbiju, rekao je juče za Kurir Milan Borković, zet uhapšenog Čede Čolovića (57), penzionisanog oficira Vojske RSK, osumnjičenog hrvatskog špijuna.Borković kaže da je u petak ujutro njegov šurak Čolović doručkovao i oko sedam sati izašao iz kuće.Ranjen u borbi- Rekao je da ide da kupi karte za autobus. Planirao je da tog istog dana autobusom koji ide oko 19 sati otputuje u Drniš. Trebalo je da ode u rodni kraj da obiđe imanje, koje nije toliko veliko, i da obere grožđe, ujedno i da obiđe grob oca i majke koji su tamo sahranjeni - priča Milan i napominje da Čeda nije penzionisani major, već kapetan.On dodaje da su Čolovića očekivali na ručku, ali da se on nije pojavio.- Predveče je došlo dosta policajaca u civilu, a s njima i moj šurak. Čeda mi je delovao izgubljeno i tek kasnije sam shvatio i zbog čega. Pretresli su sobu u kojoj je on spavao. Sve su izvukli napolje - kaže sagovornik Kurira.

Živeo kod sestre... Kuća Borkovića i Čolovića u Ugrinovcima
Živeo kod sestre... Kuća Borkovića i Čolovića u Ugrinovcima

Nije pričao o ratuČolovićeva sestra Anka ne može da zaustavi suze.- Ne mogu da verujem da moj brat ima bilo kakve veze sa špijunažom. Nikada nije želeo da priča o ratu i o tome kako je ranjen - priča Anka.U tom trenutku ju je prekinuo suprug Milan.- Nije želeo da gleda ni prenos iz Haga, on je sve to smatrao velikom izdajom. Ako se ispostavi da je kriv, neka odgovara, mada iskreno sumnjam da je bilo šta od navedenog radio - kaže zet osumnjičenog za špijunažu.

Poručio sestriNE BRINI, VRAĆAM SE ZA 48 SATIČolovićeva sestra Anka ističe da je bratu, nakon saznanja da će ga policija odvesti u pritvor, rekla da ponese jaknu.- Pokušao je da se blago nasmeje i rekao mi: „Ne brini, nemoj da se nerviraš. Vratiću se za 48 sati“ - kaže uplakana Anka i dodaje da joj je brat uvek bio umeren u svemu i pedantan.

Hteo na biroOSTAVIO RADNU KNJIŽICUČolović je prijavljen je na adresi kod zeta i sestre u Ugrinovcima.- Živeo je od invalidske penzije. Pre nego što je otišao, ostavio je radnu knjižicu i 500 dinara. Zamolio nas je da ako se ne vrati do 25. oktobra, odemo da ga prijavimo na biro, ali sad ne znam šta će biti - kaže Milan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track