PORTAL KURIR SAZNAJE MAĐAR TRAŽIO DA DOĐE U BG: Dolazi da se izvini i opere!
Foto: Fonet Zoran Mrđa

Šef mađarske diplomatije dobio packu od Brisela

PORTAL KURIR SAZNAJE MAĐAR TRAŽIO DA DOĐE U BG: Dolazi da se izvini i opere!

Politika -
Mađarski šef diplomatije Peter Sijarto, koji nas je juče napao da smo krivi zbog nasilja migranata na granici, diplomatskim putem hitno zatražio da se danas vidi sa ministrima Dačićem i Stefanovićem

Posle sramne izjave da ne bi bilo nasilja na granici sa Mađarskom da su Srbi sprečili napade, ministar spoljnih poslova te zemlje Peter Sijarto, između ostalog, dolazi da se izvini Beogradu, otkriva portal Kurir.

Kako saznajemo, on će tokom razgovora danas popodne sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i ministrom policije Nebojšom Stefanovićem u Palati Srbija u 15 časova, pokušati da se opere od ove skandalozne izjave.

- On je diplomatskim putem juče posle te izjave tražio da hitno doputuje u Srbiju. Iznenadile su ga reakcije Beograda, tvrdi da nije mislio da će ta izjava napraviti problem u dobroj kominikaciji Beograda i Budimpešte. U okviru razgovora o daljem razvoju i unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i Mađarske, Sijarto je najavio i da će se ako treba i javno izviniti.

- Da li mu je neko sugerisao da to uradi, ne zna se, ali je moguće da je neko iz Evropske unije ragovao. Činjenica je da mnoge zemlje u Evropi nisu blagonaklono prihvatile ovakav njegov stav po pitanju Srbije jer je upravo Beograd pokazao da se najhumnije odnosi prema migrantima, objašnjava naš izvor iz srpske vlasti.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track