PORTAL KURIR SAZNAJE: Vladimir Lazarević krajem septembra na slobodi?!
Foto: Fonet

Još jedan srpski general uskoro se vraća u Srbiju

PORTAL KURIR SAZNAJE: Vladimir Lazarević krajem septembra na slobodi?!

Politika -
Njemu krajem novembra mu ističe dve trećine kazne. Međutim, ako Hag uračuna vreme koje je proveo u bolnici, kao u slučaju hrvatskog generala Tihomira Blaškića, on bi već kraje ovog meseca mogao da bude kod kuće

Ukoliko Haški tribunal uračuna Vladimiru Lazareviću vreme koje je proveo na lečenju, ovaj srpski general bi već krajem septembra mogao da se nađe na slobodi! U suprotnom, Lazarević, koji je pravosnažno osuđen na 14 godina, najkasnije do kraja novembra bi bio pušten jer mu tada ističe dve trećine kazne, saznaje portal Kurir.

"Odbrana i njegova porodica su podneli molbu Tribunalu da mu se, zbog vrlo lošeg zdravstvenog stanja, uračuna skoro godinu dana koje je proveo na lečenju na VMA u Beogradu. Sud još nije doneo odluku ali ako odluče da mu priznaju vreme koje je proveo u bolnici on bi već kraje ovog meseca mogao da bude u Srbiji. Ovo ne bi bi bio presedan u Hagu jer je taj sud ranije oslobodio hrvatskog generala Tihomira Blaškića pošto mu je u izdržavanje kazne priznao upravo vreme koje je proveo na bolničom lečenju. Ako sud ne uvaži molbu, Lazarević bi najkasnije krajem novembra bio na slobodi jer mu tada ističe dve tećine kazne. Inače, iako je on još 2013. godine pravosnažno osuđen i dalje je u Sheveningena jer se još uvek čeka zvanična odluka Poljske o njegovom prebacivanju u tu zemlju na izdržavanje kazne", priča naš izvor iz Haškog tribunala.

Lazarević je od 2005. godine imao čak sedam operacija.

(S. Vojinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track