POSLANICI BURNO OD STARTA Ćirić: Opsednuti ste Jankovićem i Šabićem! Parezanović: Smanjite im plate!
Foto: Printscreen

Nastavljena rasprava o amandmanima na Predlog budžeta

POSLANICI BURNO OD STARTA Ćirić: Opsednuti ste Jankovićem i Šabićem! Parezanović: Smanjite im plate!

Politika -

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o amandmanima na Predlog budžeta za 2017. godinu, a sam početak obeležila je polemika poslanika SNS Marka Parezanovića i poslanika DS Gorana Ćirića.

Parezanović je negodovao zbog visokih primanja Zaštitnika građana Saše Jankovića i Poverenika za zaštitu informacija Rodoljuba Šabića, istakavši pritom da je "Šabić nepravedno zapostavljen u odnosu na Jankovića, jer se obojica veoma trude da postanu miljenici opozicije".

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Poslanik DS Goran Ćirić negodovao je što je njegov kolega iz SNS Marko Parezanović uložio amandman koji se tiče Poverenika Šabića, a sve vreme govorio o Zaštitniku građana Saši Jankoviću.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"To je nedopustiva zloupotreba u političke svrhe, a radi diskvalifikacije Jankovića. Očigledan je opsednutost Zaštitinikom i Poverenikom, a mi ovde govorimo o budžetu", uzvratio je Ćirić.

U diskusiju se uključila i Maja Gojković, kao poslanica SNS, koja je istakla da je suština amandmana da se plata Poverenika Šabića umanji.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Poslanik Parezanović smatra da Poverenik može svoj posao valjano i adekvatno obavljati i za manju sumu. Nama ne smeta funkcija, već ogromne plate. Ne vidim šta seljak u Gornjoj Trepči, običan građanin ove države, dobija od Poverenika koji ima toliku platu", ocenila je Gojković.

(UŽIVO) NASTAVLJENA SKUPŠTINSKA RASPRAVA Gojković: Šta seljak iz Trepče ima od Poverenika Šabića?

Na dobacivanja iz redova opozicije, ona je odgovorila: "Samo vi vičite, ja sam došla ovde da govorim i svoju poslaničku platu pošteno zaradim."

SEDNICA OŠTRO NASTAVLJENA Radulović: Skupština je otirač vlasti! Gojković: Sram vas bilo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track