Poslaniku Aleksandru Seniću nagrada za aktivnost u Parlamentarnoj skupštini
Foto: Nemanja Pančić

Savet Evrope

Poslaniku Aleksandru Seniću nagrada za aktivnost u Parlamentarnoj skupštini

Politika -
STRAZBUR - Poslanik Socijaldemokratske stranke i predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije, Aleksandar Senić, nagrađen je danas u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE).

Razlog tome je njegova poslanička aktivnost u toku zimskog zasedanja u Strazburu. Seniću je nagradu uručio predsednik PSSE Pedro Agramunt iz Španije.

Ovo je treća nagrada u poslednjih godinu dana koja je uručena poslaniku SDS-a za doprinos i poslaničku ktivnost u Srazburu. Parlamentarna skupština Saveta Evrope broji 318 poslanika iz 47 zemalja, a nagradu za najaktivnije poslanike dobilo je sedmoro poslanika.

”Veoma sam počastvovan i ovom nagradom i izuzetno mi je drago da mi je ova nagrada uručena kao poslaniku koji dolazi iz Srbije i iz Socijaldemorkatske stranke, jer to pokazuje naš odnos prema ovoj instituciji. Nagrada, koja mi je uručena i treći put u poslednjih godinu dana, svakako svedoči o kontinuitetu mog predanog rada u ovoj instituciji i svakako je najbolji način za završetak mog poslaničkog mandata u ovom sazivu Narodne skupštine", navodi se u saopštenju.

Aleksandar Senić je u PSSE član Komiteta za migracije, izbeglice i raseljena lica, član Komiteta za socijalna pitanja, zdravlje i održivi razvoj, član Podkomiteta za životnu sredinu i energiju i Podkomiteta za saradnju sa neevropskim zemljama u vezi sa poreklom i tranzitom emigranata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja