POSLEDNJE ZBOGOM: Vuk Jeremić sahranio baku
Foto: Dragana Udovičić

Tužan dan za bivšeg šefa diplomatije

POSLEDNJE ZBOGOM: Vuk Jeremić sahranio baku

Politika -

Kandidat Srbije za genseka UN, posle glasanja u Savetu bezbednosti, došao prvim letom iz Njujorka na poslednji ispraćaj Sadete Buljubašić

Posle kampanje za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić je odmah doputovao iz Njujorka u Beograd kako bi prisustvovao sahrani svoje bake Sadete Buljubašić (95).

Zagrljaj supruge... Nataša Jeremić
Zagrljaj supruge... Nataša Jeremić

On se juče pojavio sa suprugom Natašom na Novom groblju, gde je priređen poslednji ispraćaj za njegovu baku, koja mu je, kako je često govorio, bila jedna od omiljenih osoba i velika podrška u životu.

Sadeta Buljubašić umrla je 4. oktobra, dan uoči odlučujućeg glasanja u UN, u kojem je Jeremiću izmakla fotelja generalnog sekretara najveće svetske organizacije. Kad je Portugalac Antonio Guteres izabran za genseka UN, naš kandidat je seo na prvi avion kako bi bio s porodicom. Na sahrani mu je najveću podršku pružila supruga Nataša, koja ga je tešila zagrljajima.Vuk Jeremić je zbog privatnih obaveza i smrti bake odložio i odluku o nastavku svoje karijere. Među opcijama, kad je reč o politici su mu povratak u domaću politiku i kandidatura za predsednika Srbije ili novi angažman u UN, pošto se već oprobao kao predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track