POSLEDNJI TRENUCI: Zdravko Tolimir umro Karadžiću na rukama
Foto: Reuters

Otkrivamo

POSLEDNJI TRENUCI: Zdravko Tolimir umro Karadžiću na rukama

Politika -
Radovan je odmah počeo da doziva stražu i lekara i pokušao je Tolimiru da pomogne, ali mu, nažalost, nije bilo spasa...

BEOGRAD - Bivši general Vojske Republike Srpske Zdravko Tolimir umro je na rukama haškog optuženika Radovana Karadžića.Kako saznaje Kurir, Tolimiru je u u ponedeljak uveče u pritvoru u Sheveningenu prvi u pomoć pritekao Karadžić kad je video da mu je pozlilo.

- Te večeri Tolimir je krenuo iz svoje ćelije ka govornici, najverovatnije da se javi supruzi Nadi. Pošto se teško kretao, imao je uvek ispred sebe hodalicu, koju je jedva gurao. U jednom trenutku nije mogao da stoji i seo je na tu hodalicu.

U blizini je bio Radovan Karadžić i video je da Zdravku nije dobro. Dok mu je prilazio, Tolimir je samo skliznuo s nje i pao. Radovan je odmah počeo da doziva stražu i lekara i pokušao je Tolimiru da pomogne, ali mu, nažalost, nije bilo spasa.... Lekari su vrlo brzo došli, probali da ga ožive, ali nisu uspeli - otkriva naš izvor iz Haga.Tribunal je juče saopštio da je istraga koju su sprovele vlasti Holandije pokazala da je general Tolimir umro prirodnom smrću.U saopštenju je navedeno da su holandske vlasti obavile obdukciju i da su zaključile da je Tolimirova smrt posledica prirodnih uzroka.Istragu o Tolimirovoj smrti je, pored holandskih vlasti, otvorio i predsednik takozvanog Mehanizma za međunarodne tribunale Teodor Meron.Tolimira je Haški sud pravosnažno osudio na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici u leto 1995.(S. V. - A. G.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track