POSRANICI: Za brisanje poslaničkih gu.ica spiskali 4 miliona

Parlamentarce dočekali spremni mokri čvorovi

POSRANICI: Za brisanje poslaničkih gu.ica spiskali 4 miliona

Politika -

Skupština Srbije potrošila 4,1 milion dinara za 105.000 rolni toaletnog papira i sredstva za higijenu, kako bi spremno dočekala novi saziv parlamenta

Skupštinske službe očigledno su rešile da spremno dočekaju novu garnituru poslanika, bar kad je o toaletima. Na tenderu raspisanom u maju potrošen je 4,1 milion dinara za toaletni papir i druge higijenske potrepštine.Podaci iz dokumentacije za ovu javnu nabavku, koja je objavljena na skupštinskom sajtu, otkrivaju da je za lickanje poslanika i njihovog radnog prostora kupljeno 150.000 rolni toalet-papira i ubrusa, zatim tečni sapun, osveživači, razne tečnosti za čišćenje, više stotina četki, metli, đubrovnika, magičnih krpa i ostalih pomagala za glancanje domaćinstva.Lider SRS Vojislav Šešelj kaže da najviše toalet-papira treba pojedinim naprednjacima.Kupati ih šmrkovima- Onom klempavom (Aleksandru Martinoviću) i onom noćnom moleru (Vladimiru Đukanoviću) najviše treba, bez sumnje. Inače, tu nabavku za higijenske potrebe bih uštedeo tako što bih ispred Skupštine parkirao dve vatrogasne cisterne i onda bih naterao sve poslanike da prođu kroz vodu iz šmrkova. Oni bi tako ujedno bili i okupani i rashlađeni. A poljski WC bih postavio ne samo za poslanike već i za neke ministre u vladi. Kad god pomislim na Zoranu Mihajlović, setim se poljskog WC, ali ne znam zašto - rekao je Šešelj.

Oni se smeju, a Srbiji do plakanja... Poslanici novog saziva Skupštine
Oni se smeju, a Srbiji do plakanja... Poslanici novog saziva Skupštine

Poslanik s liste SNS Marijan Rističević nema većih zamerki na higijenu u Skupštini, ali ističe da bi pojedinim kolegama moglo manjkati papira u toaletu.- Što se mene tiče, ima uvek dovoljno WC papira i ubrusa. Možda je nestajalo ovima koji idu češće u toalet, meni nije. Ne znam ko to nabavlja i koje su cene, ali znam da se spremačice baš trude da sve bude čisto. Sad od vas čujem da se kupuju i osveživači prostorija. Od silnih papira nisam ni primetio da imam osveživač u kancelariji - kaže Rističević.Poslanik PUPS Konstantin Arsenović ocenjuje da je održavanje čistoće u parlamentu solidno, ali i napominje da narodni tribuni mogu u tome da više doprinesu.Ima i neurednih- Što se kaže, da se vidi da je u toaletu bio čovek, a ne životinja. Ima nas svakakvih, ali to neka bude stvar svakog pojedinca. Neću to ja da ocenjujem. Nisam neki prohtevan, pa moram da kažem da ništa ne manjka. Nije baš da izađete iz WC i ne znate šta ćete s rukama. Higijena je na sasvim solidnom nivou, nije ništa ekstra i raskošno, ali se lepo održava - analizirao nam je Arsenović.Specifikacija robe koju je Skupština nabavila krajem maja pokazuje i kakve proizvode vole naši poslanici, pa tako ispada da su za čiste i nežne ruke zaslužni tečni sapun sa mirisom kajsije i glicerinska krema sa kamilicom, a da za brisanje najbolje služe troslojni i dvoslojni WC papiri i ubrusi, i to isključivo od celuloze. Iako su za blistave podove, pločice i prozore kupljene i modernije alatke, poput teleskop štapa, briska i magičnih krpa, najobičnija metla od sirka je oruđe kojem, baš kao i svaka prava domaćica, i Skupština najviše veruje. Kupljeno je ukupno 80 komada.

Sanda Rašković IvićTOALETI MIRIŠU NA KAJSIJUIz tabora žena u parlamentu stigla je još jedna prelazna ocena za toalete. Poslanica DSS Sanda Rašković Ivić jedina je primetila da je nota kajsije svojevrsni zaštitni znak skupštinskog toaleta.- Baš sam primetila te voćne arome kad perem ruke u parlamentu. I kao lekar moram da pozdravim to što se koriste tečni sapuni jer su više higijenski od običnih. Zadovoljna sam higijenom u Skupštini i mislim da taj visoki dom treba da bude reprezentativan, što podrazumeva i ovo tekuće održavanje - rekla nam je predsednica DSS.

U štampanom izdanju Kurira možete pročitati i ovo:

Ako EU prećuti oslobađanje Stepinca, rehabilitovaće i Hitlera, kažu srpski političari

Srbin ubio Cecinog komšiju

Tragično: Žena čekala pregled šest sati u teškim mukama i na kraju umrla

Srbi hrle na more u ratna područja samo zbog niskih cena

Čelnicima Partizana ne pada na pamet da daju ostavke nakon rane eliminacije iz Evrope

DANAS UZ KURIR: Kineska hrana: izvrsna, a laka za pripremu

Uz Kurir na poklon dobijate 8. deo iz serije Najbolje svetske kuhinje

Danas uz Kurir dobijate dodatak sa jednostavnim receptima za pripremu popularnih kineskih jela. Ne treba da brinete, svi sastojci su dostupni u našim supermarketima, tajna je samo u kombinovanju ukusa. Izaberite nešto što vam se sviđa i upustite se u istraživanje istočnjačkih specijaliteta kao što su: pileća krilca sa susamom, oslić u soja sosu, punjene rolnice, kiselo-slatka svinjetina i još mnogo toga... Uživaćete!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track