POSTIGNUT DOGOVOR U BRISELU: Srbija će imati svoju telekomunikacionu kompaniju na Kosovu
Foto: Fonet

Pregovori Beograda i Prištine

POSTIGNUT DOGOVOR U BRISELU: Srbija će imati svoju telekomunikacionu kompaniju na Kosovu

Politika -
Na dnevnom redu su još i formiranje Zajednice srpskih opština, energetika, kao i sloboda kretanja preko mosta u Mitrovici

BRISEL - Na pregovorima srpske i prištinske delegacije, koju predvode premijer Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Isa Mustafa, dogovoreno da Srbija ima svoju telekomunikacionu kompaniju na Kosovu i Metohiji.

Član srpske delegacije general Dragan Vladisavljević rekao je da je postignut dogovor i da će Srbija imati svoju telekomunikacionu kompaniju na Kosmetu.

Iako je sporazum o telekomunikacijama postignut, on neće biti potpisan sve dok se ne postigne dogovor i o ostalim tačkama o kojima se u Briselu pregovara.

Na dnevnom redu su još i formiranje Zajednice srpskih opština, energetika, kao i sloboda kretanja preko mosta u Mitrovici.

Pretpostavlja se da će biti najteže da se postigne dogovor o energetici, jer Priština traži da bude vlasnik distributivnog sistema, što je za Beograd neprihvatljivo.

Pregovori u Briselu ušli su u peti sat. Počeli su odvojenim sastancima dveju delegacija sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, nakon čega je oko 10 časova počeo trojni sastanak, javlja izveštač RTS-a.

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima, iako su pregovori počeli od 10 časova, premijeri Aleksandar Vučić i Isa Mustafa su se ponaosob susreli sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, ali trojni sastanak još nije počeo već se odvojeno razgovaraju sa predstavnicima EU. Atmosfera je, prema izvoru Kurira napeta.

- Vučić je bio u pravu! U Briselu se pregovara sa EU i Amerikom. Albanska i srpska delefacija se još nisu srele. Odvojeno razgovaraju sa predstavnicima EU - kaže izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track