POSVAĐALI SE SAVETNICA I ANALITIČAR: Stanislava Pak tvrdi da joj je pretio Dragomir Anđelković
Foto: Fonet Bozidar Petrovic

Skandal

POSVAĐALI SE SAVETNICA I ANALITIČAR: Stanislava Pak tvrdi da joj je pretio Dragomir Anđelković

Politika -

Savetnica predsednika Srbije Tomislava Nikolića Stanislava Pak tvrdi da joj je analitičar Dragomir Anđelković pretio joj putem SMS poruka, dok Anđelković negira njene navode

Pak je rekla da je povod za, kako kaže vređanje, bila izjava Anđelkovića u kojoj je rekao "da je predsednik u nervozi krenuo u kampanju za predsedničke izbore."

"On je rekao da sam ja niskog intelektualnog nivoa, da sam isprazna plavuša koju je pregazilo vreme. Da neću imati šta da radim nakon ovog predsedničkog mandata, i da se grčevito borim da održim Nikolića na vlasti zato što sam svesna da ću u budućnosti raditi nešto na pijaci", rekla je Pak.

Ona dodaje da je bilo i pretnji.

"Da ne koristim te izraze koji su korišćeni u tim porukama. Imala sam razgovor sa gospodinom Anđelkovićem povodom njegove izjave gde je izneo niz neistina. Želela sam da mi kaže u čemu je problem koji je nastao sa time, gde je rekao da je predsenik u nekakvoj nervozi krenuo u kampanju, što nije tačno. On je izneo svoju kandidaturu pre jedno mesec dana, i sasvim normalno obavlja svoj posao", rekla je Pak.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

Pak dodaje da je to napad i na Kabinet predsednika Srbije.

Anđelković: Nije bilo pretnji

Analitičar Dragomira Anđelkovića kaže da on nije pretio savetnici predsednika Stanislavi Pak, nego da je ona njega pozvala i napala pravo na njegov lični stav.

"Nikakve pretnje gospođa Stanislava Pak od mene nije dobijala. Dobila je odgovor da je neprimereno funkciji savetnika da se meša u stavove analitičara, novinara i drugih. To je protivno demokratskim vrednostima. Ona se meni javila telefonom i direktno vršila pritisak na mene zbog nekih mojih izjava koje se nisu svidele njoj ili kabinetu predsednika. Ja se nadam da je to njen individualan potez, a ne da je dobila takav zadatak. Jer kad bi to bilo u pitanju zaista bi bilo pogubno za demokratsku kulturu Srbije", rekao je Anđelković.

Na pitanje novinarke N1, da li je istina ono što tvrdi Pak, da ju je "nazvao ispraznom plavušom niskom intelektualnog nivoa", on kaže da to što su oni rekli u privatnoj komunikaciji nije od značaja.

"Mislim da je suštinsko pitanje za vas kao nezavisnu televiziju da li savetnici predsednika zovu ljude koji su na javnoj sceni, da li vrše na njih pritisak da istupaju na određeni način, ili su ljute što su nešto rekli", naveo je Anđelković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track