POTPISAN UGOVOR U PARIZU: Srbija dobija 755.000 evra za izbeglice
Foto: Vlada Srbije

POTPISAN UGOVOR U PARIZU: Srbija dobija 755.000 evra za izbeglice

Politika -

PARIZ - Srbija dobija 755.000 evra namenjenih izbeglicama i migrantima u našoj zemlji pošto je danas u Parizu potpisan ugovor o dodeli bespovratnih sredstava između Srbije i Banke za razvoj Saveta Evrope.

Ugovor je potpisan tokom sastanka predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sa direktorom Banke za razvoj Saveta Evrope Rolfom Venzelom, saopšteno je iz vlade.

To je nastavak pomoći od 2,5 miliona evra koje je Banka za razvoj Saveta Evrope već implementirala i najava novih grantova Vladi Srbije za njene buduće potrebe, kako migranata, tako i lokalnog stanovništva.

Takođe, obnovljeni su razgovori i Srbija će ubrzati implementaciju regionalnog programa za rešavanje stambenih pitanja izbeglih i interno raseljenih lica na teritoriji Srbije.

Predstavnici Banke za razvoj Saveta Evrope su istakli da Srbija predstavlja dobar primer kako se savesno i odgovorno troši novac Banke za razvoj Saveta Evrope.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Parizu sa francuskim premijerom Manuelom Valsom, u okviru svoje trodnevne posete Francuskoj.

Premijer Srbije rekao je da njegov francuski kolega Vals želi da utiče na promene koje se dešavaju u Evropi.

"Migrantska kriza nije iza, već ispred nas. Srbija ima dobar ekonomski rast, deficit skoro da nemamo. Ali naši problemi su stabilizacija regiona i upravo migrantska kriza. Vals i ja se dobro razumemo, on je pokazao i lično prijateljstvo, i očekujem da više francuskih kompanija ulaže u Srbiju", naveo je Vučić i dodao da će odnosi Srbije i Francuski biti sve bolji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track