POTVRĐENO PISANJE KURIRA: Vučić u ponedeljak sa Putinom
Foto: AP

POTVRĐENO PISANJE KURIRA: Vučić u ponedeljak sa Putinom

Politika -

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otputovaće u ponedjeljak, 27. marta, u Moskvu, gde bi trebalo da se sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom,

Kako je Kurir danas objavio, susret zakazan za 27. mart, potvrđen je iz Ambasade Srbije u Moskvi.

Ovo će biti njihov deseti susret, a s jednim od najmoćnijih političara sveta Vučić će razgovarati i o vojno-tehničkoj saradnji dveju država.

- Biće reči i o isporuci šest „migova 29“, 30 tenkova T-72 i 30 borbenih vozila. Nezaobilazne su i teme o unapređenju odnosa dve države, o investicijama, kao i rezimiranje onoga što je do sada postignuto - kaže naš sagovornik.

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! STIŽU PUTINOVE ZVERI: Vučiću daje moćne migove i tenkove!

Zanimljivo je i da je Vučićeva poseta Moskvi upriličena u završnici trke za šefa države, kao i da se tamošnji državni vrh u izuzetnim situacijama sastaje s liderima država u vreme održavanja izbora.Govoreći o poseti, Vučić je izjavio da će s Putinom razgovarati, pre svega, o ekonomskoj saradnji dve države i mogućem dolasku jedne ruske kompanije koja bi proizvodila različite vrste mašina.

- Biće reči o razvoju ekonomskih odnosa, jer je zbog pada rublje i snižavanja cena nafte i gasa na svetskom tržištu pala i naša trgovinska razmena. Mislim da ću s Putinom razgovarati o dolasku u Srbiju jedne kompanije koja proizvodi mašine različite vrste, gde bi 51 odsto komponenti bilo napravljeno u našoj zemlji, a zatim bi se to izvozilo na evropsko i tursko tržište, bez carina - kazao je Vučić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 24.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track