Šef ruske diplomatije u poseti Srbiji

(KURIR TV) POŽELEO MU DOBRODOŠLICU NA RUSKOM: Vučić primio Lavrova

Politika -

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, koji se doputovao u dvodnevnu posetu Srbiji.

Vučić je Lavrovu na ruskom jeziku poželeo dobrodošlicu na šta se gost iz Rusije zahvalio, a nakon sastanka sa premijerom Srbije Lavrov će se sastati i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poželeo je danas šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu dobrodošlicu na ruskom jeziku i ukazao na saradnju i prijateljstvo dva naroda i dve zemlje, a Lavrov je .

"Dobro nam došli u Beogradu i Srbiju“, poručio je Vučih Lavrovu u kratkom razgovoru dok su snimatelji i fotoreporteri snimali početak njihovog sastanka.

Premijer Vučić je istakao da je saradnja između dva naroda i dve zemlje uvek bila dobra, uz uverenje da će biti sve uspešnija.Lavrov je rekao da je više puta dolazio u Srbiju i da mu je posebno drago kada dođe u "prekrasni Beograd".

On je premijeru Vučiću preneo pozdrave predsednika Vladimira Putina i premijera Dmitrija Medvedeva, napominjući da posebno cene lični doprinos premijera Vučića razvoju odnosa s Ruskom Federacijom.Kako je rekao, s posebnom su pažnjom u Rusiji propratili izbore na kojima je Vučić odneo veliku pobedu, smatrajući da će to doprineti daljem razvoju odnosa dve zemlje.

Sastanku prisustvuju i ministri spoljnih poslova, odbrane i unutrašnjih poslova Ivica Dačić, Zoran Đorđević i Nebojša Stefanović, kao i amabasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin i članovi ruske delegacije.

Lavrov i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin položiće vence na groblje Oslobodilaca Beograda, a popodne će se u Palati Srbije sastati sa Dačićem posle čega su predviđene izjave za medije dvojice ministara.

Šef ruske diplomatije će u utorak prisustvovati ministarskom sastanku Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju kojoj Srbija predsedava, na kome će biti predstavnici 12 zemalja, kao i pet ministara spoljnih poslova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track