POZVAO PRISTALICE DA BUDU MIRNI Haradinaj: Moguće je da opet neću biti na slobodi
Foto: Fonet/ap

Čeka se odluka o izručenju Srbiji

POZVAO PRISTALICE DA BUDU MIRNI Haradinaj: Moguće je da opet neću biti na slobodi

Politika -

PRIŠTINA - Predsednik Alijanse za budućnost Kosova i bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je moguće da i nakon sutrašnjeg pretresa sud u Kolmaru ne donese odluku o njegovom oslobađanju.

U izjavi za portal Gazetaexpress.com Haradinaj je pozvao svoje simpatizere da budu mirni jer smatra da je "pravda u celosti na njegovoj strani".

U sudu u Kolmaru sutra će biti odžano treće ročište o zahtevu Srbije za izručenje Haradinaja koji je optužen za ratne zločine na Kosovu tokom rata 1998. i 1999. godine.

"Na sutrašnjem ročištu tužilaštvo će izneti argumente zašto smatra da su ispunjeni uslovi da budem izručen Srbiji, dok će odbrana, odnosno mi, predati argumente zašto je zahtev za izručenje neutemeljen i politički.

Nema zakonskog osnova jer zahtev predstavlja ponavljanje optužbi koje su postojale pre (sudjenja) u Haškom tribunalu. Znači, mi ćemo se sutra suočiti", kazao je Haradinaj.

On je dodao da postoji teoretska mogućnost da sud na sutrašnjem ročištu donese odluku, ali da očekuje da će se to dogoditi narednih dana.Haradinaj je u Francuskoj od 4. januara kada je pritvoren u fracuskom delu aerodroma u Bazelu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:VESTI KURIR TV 05.04.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track