DAČIĆ USTAO PROTIV ŠEFA DRŽAVE: Tomo, luzeru jedan!
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Pršti na sve strane

DAČIĆ USTAO PROTIV ŠEFA DRŽAVE: Tomo, luzeru jedan!

Politika -

Lider SPS i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić provocirao je predsednika Srbije Tomislava Nikolića, rekavši mu da nema šanse da pobedi na predsedničkim izborima!

Atmosfera uoči odluke o predsedničkom kandidatu vladajuće koalicije došla je do usijanja! Za to se potrudio šef diplomatije Ivica Dačić, koji je predsedniku Tomislavu Nikoliću bacio rukavicu u lice, poručivši mu da bi na izborima doživeo debakl bez podrške premijera Aleksandra Vučića, SNS i vladajuće koalicije. Nikolić je žestoko uzvratio i nazvao Dačića ulizicom.- Je l‘ me to Dačić plaši da ne treba da se kandidujem? Dačiću, nisam se ja bojao nikog u životu, pa ni tebe! Ničega se u životu sem boga nisam bojao - naglasio je Nikolić za Kurir.Upitan da li to znači da ga lider SPS ne može sprečiti da se kandiduje, Nikolić ponavlja:Hoće mesto premijera- Pa ja vam sad kažem da se bukvalno nikog u životu sem boga ne bojim. A Ivica Dačić verovatno hoće da se dodvori nekome tim izjavama.Na konstataciju da nije prvi put da se javno svađa sa Dačićem, Nikolić kaže:- Kad se vidimo, pozdravimo se. Ja nikome ne želim zlo, ne govorim zlo, nikoga ne analiziram u novinama, a svi analiziraju mene, pa su posle opet sa mnom lepo. Nameću temu da li ću ja biti kandidat ili neću. Ne znam ko je nametnuo, ali možda bih mogao da pogodim šta je cilj - neko pokušava da ubedi javnost Srbije da ja ne mogu da pobedim na izborima. I svako ima neki interes zašto to radi. Neko ne želi da bude predsednik onaj ko ima svoju glavu, neko želi da napreduje oslobađanjem mesta predsednika... Svašta tu ima - kaže Nikolić.Aktuelni šef države upozorava da se „sve pomera u hijerarhiji ukoliko on oslobodi mesto predsednika“.- Sve se pomera za stepenicu više ukoliko ja ne budem predsednik i u tom pomeranju mnogi vide šansu za sebe - napominje Nikolić.

Na pitanje da li to znači da Dačić želi da bude premijer, pa mu zato odgovara da se Vučić kandiduje za predsednika, Nikolić kaže da ne zna.- Jedan od razloga je možda i ti što ja nekome smetam - ne zauzimam nijednu stranu, ni istok ni zapad ni sever ni jug, već radim za Srbiju. A u motive ću ući kad donesem odluku. I kad se drugi izjasne. Kad padne sneg, pa ne pokrije breg, već svako pokaže svoje tragove - poručuje Nikolić.ProvokacijaOn naglašava i da će sam odlučiti da li će se kandidovati za još jedan mandat.- Razgovaraćemo Aleksandar Vučić i ja, ali odluka je moja. Iznećemo svoju argumentaciju, ali ja moram da donesem odluku - napominje Nikolić.Šef socijalista juče nije želeo da nastavi polemiku s Nikolićem.- Jasno sam rekao svoj stav. Dovoljno od mene - kazao je Dačić za Kurir.Lider SPS je rekao da je stav koalicije SPS-JS i njegov lični da podrže Vučića ako se bude kandidovao.- Hoćemo da pobedimo, zato podržavamo pobednike. Jedva čekam da se Nikolić, kako piše po novinama, kandiduje bez podrške Vučića, SNS i vladajuće koalicije. To su besmislice koje imaju za cilj da se dovede do toga da kandidat bude neko ko ne može da pobedi. U tom slučaju ja ću lično svom snagom podržati Vučića i pobediće u prvom krugu - uveren je Dačić.Ivana Kljajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track