PREDSEDNIČKA TRKA: Čeda udario na Jeremića
Foto: Dragan Kadić, Marina Lopičić

I lider LDP bi u predsednike

PREDSEDNIČKA TRKA: Čeda udario na Jeremića

Politika -

Bivši ministar rekao da će se možda kandidovati, a iz LDP ga odmah poklopili

Ako se Vuk ne kandiduje, neće ni Čeda. Ali, ako se Vuk kandiduje, onda Čeda mora.

Ovako je LDP shvatio izbore za šefa države nakon što je bivši šef diplomatije Vuk Jeremić izjavio da „intenzivno razmišlja o predsedničkoj kandidaturi“.Jeremić je juče, gostujući na N1, potvrdio da razmatra svoju kandidaturu, ali stav lidera LDP Čedomira Jovanovića je da neće podržati Jeremića ukoliko bude zajednički kandidat opozicije i da će se u tom slučaju i sam kandidovati.

- Tu mogućnost intenzivno razmatram. Tome prilazim ozbiljno i nemam nameru da se zatrčavam - istakao je Jeremić, a onda komentarisao „težak život u Srbiji“.

- To nije nešto što neko može da uobliči preko noći, mislim da nije glavno pitanje ko će se kandidovati, nego koja će rešenja ponuditi za probleme u kojima se nalazimo. Ja o tim rešenjima ovog trenutka razmišljam i o tome se savetujem sa svojim ljudima - naglasio je Jeremić. Tek onda će doneti konačnu odluku o kandidaturi, tvrdi on.Jovanović na to gleda potpuno drugačije.

- Jasno je da se Vuk Jeremić vratio u zemlju da se kandiduje. On predstavlja politiku kontinuiteta do 2012. godine, koja je pogubna za Srbiju - tvrdi Jovanović.Istog dana, predsedništvo liberala oglasilo se i apelovalo na svog lidera da nastavi razgovore sa svima koji su „spremni da doprinesu reafirmaciji politike evropske budućnosti zemlje“.

- Vuku Jeremiću je dobro poznato da građanska opozicija ne može stati iza njegove kandidature ni pod kojim uslovima zbog njegovih stavova koji su nas u bližoj prošlosti konfrontirali sa onima s kojima Srbija treba da gradi najbliže odnose - smatra zamenik predsednika LDP Nenad Milić.

Susret s premijeromS VUČIĆEM SE VIDEO U UNKad se poslednji put sreo s premijerom Aleksandrom Vučićem, Jeremić je rekao da je to bilo u Njujorku, tokom trajanja zasedanja Skupštine UN, kad je bio kandidat za generalnog sekretara.- Tada smo razgovarali o mojoj kandidaturi za generalnog sekretara - odgovorio je Jeremić.

Vuk JeremićO SavamaliJeremić misli da „nadmenost i agresija nije nešto što bi trebalo da bude projektovano sa samog vrha države“ i upozorava da „verbalna agresija često vodi u daleko opasnije stvari, ka fizičkom nasilju na prvom mestu“.- Mi smo prve takve oblike već imali, u Savamali na prvom mestu, ali i na drugim mestima - rekao je Jeremić.

N. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track