PREDSEDNIK NIKOLIĆ PORUČIO POSLE OBILASKA MOSTA: Bratoljub nas spaja zauvek!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ljubovija

PREDSEDNIK NIKOLIĆ PORUČIO POSLE OBILASKA MOSTA: Bratoljub nas spaja zauvek!

Politika -

LJUBOVIJA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je mostu "Bratoljub" koj spaja Ljuboviju i Bratunac rekao da je to ćuprija podignuta da ujedinjuje i spoji srpski narod i države.

"Bratoljub je infrastruktura naše duše, simbol spajanja srpskog bića, ali i simbol zajedništva sa svim drugim narodima koji vekuju na ovim prostorima, deleći sa nama sudbinu i živote", rekao je Nikolić tokom obilaska radova na mostu.

To je, dodao je, most koji spaja Ljuboviju i Bratunac i "našu stalnu težnju da se uvek prepoznajemo, volimo i uvažavamo, jer mi smo deca iste majke".

Mostovi na Drini, dodao je, nisu samo strateški važni za ekonomski razvoj, trgovinu, turizam, saobraćajno povezivanje ovih krajeva i Evrope, već spajaju Srbe sa obe strane Drine.

"Kažu da ovaj most skraćuje put transporta robe za više od 50 kilometara i najkraća je veza sa koridorom 11 i lukom Bar. Meni je isto važno što idu po dve trake sa obe strane namenjene biciklistima i pešacima i da se po njemu šetnjom stiže iz Srbije u Republiku Srpsku i iz Srpske u Srbiju i da jednog dana ne bude važno odakle si pošao i gde ideš pošto će sve da bude jedno", poručio je Nikolić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Podsetio je da su srpskim majkama "nekažnjeno otimali decu, a one su uplakano ostajale na levoj obali Drine", zato što nije bilo mosta kojim bi nastavile da idu kroz svoju zemlju.

"Tuđinci su koristili Drinu da nas razdvoje mi smo im u tome pomagali i doveli do toga da ih proklinjemo u pesmama. Bratoljub nas spaja zauvek. Korak preko ovog mosta je korak u susret bratu, u susret zajedničkoj budućnosti", naglasio je on.

Kako je rekao, most pokazuje kako je moguće okupiti i Srbiju i BiH i RS oko zajednickog projekta važnog za sve strane, "važnog za nasu zajedničku budućnost".

"Ova ćuprija na Drini podignuta je da ujedinjuje i spoji naš narod i države", zaključio je Nikolić.

DRŽAVNI VRH U LJUBOVIJI: Susret Vučića i Dodika na sredini mosta Bratoljub

DODIK SA VUČIĆEM PORUČIO S BRATOLJUBA: Umesto da ispravljamo krivu Drinu, odlučili smo da je spajamo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako će Vučić uhlebiti Nikolu Selakovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track