PREMIJER DANAS U BRISELU: Vučić na konferenciji Prijatelji Srbije
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Poseta Belgiji

PREMIJER DANAS U BRISELU: Vučić na konferenciji Prijatelji Srbije

Politika -
Skup organizuju ministri spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc i i Italije Paolo Đentiloni

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u jednodnevnoj poseti Belgiji gde će učestvovati na konferenciji "Prijatelji Srbije", saopštila je Vlada Srbije.

Konferenciju "Prijatelji Srbije" organizuju ministri spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc i i Italije Paolo Đentiloni, kako bi predstavili dostignuća Srbije u evrointegracijama. Kako je najavljeno, konferenciji će prisustvovati predstavnici svih zemalja članica EU.

Milenkovićeva: Važno predstaviti rezultate rada

Vršilac dužnosti direktora Kancelarije za evropske integracije Ksenija Milenković izjavila je, uoči današnje konferencije "Prijatelji Srbije" u Briselu da je taj skup veoma važan jer treba predstaviti rezulate dosadašnjeg rada.

Ona je za B92 rekla sinoć i da "stalni susreti i sa onima koji nemaju uvek pozitivno mi ljenje mogu na duži rok da donesu boljitak"."Iza toga moraju da stoje konkretni rezultati, džaba vi prezentujete sebe ako iza toga ne stoje konkretni rezultati, a mi ih imamo i očekujem da to do dovede do pomaka veoma brzo", navodi Milenković.

Na konferenciji "Prijatelji Srbije", posvećenoj dostignućima Srbije u evrointegracijama, koju u Briselu organizuju ministri spoljnih poslova Austrije i Italije, Sebastijan Kurc i Paolo Đentiloni, učestvuju predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučih i šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Konferenciji će, kako je saopšteno iz vladine Kancelarije za saradnju s medijima, prisustvovati predstavnici svih zemalja članica EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track