Prikaži najnovije vesti
Aleksandar Vučić, foto Marina Lopičić
Vučić o protestu vojske

PREMIJER OŠTAR: Protiv Đinđića bila sila, protiv Vučića sila mila

Politika 40

Nek bude sramota one koji govore da se u Vojsku ulaže manje nego u Albaniji, poručio šef Vlade

Premijer Aleksandar Vučić ponovo je juče komentarisao protest Vojnog sindikata, na kojem je, kako je rekao, bilo oko 220 ljudi, od oko 34.000 onih koji su u tom sistemu.

- To je negde oko 0,6-0,7 odsto od ukupnog broja vojnika - rekao je Vučić i dodao da treba da bude sramota one koji govore da se u Vojsku ulaže manje nego u Albaniji ili slične stvari i da toga treba da se stide.

- Mislite da se plašim protesta? Sad će vojska da protestuje, pa policija, pa će da me smene... Para imamo koliko imamo, a možete da govorite šta god hoćete - poručio je Vučić i osvrnuo se na komentare i pisanje pojedinih medija:

- A bila vam je (Vojska) sila kad su izlazili da protestuju protiv Đinđića, a sad nije sila, nego je mila zato što je protiv Vučića. Zato što imate različite aršine - zato što je kad je protiv Đinđića, onda je to strašna i jeziva sila, pa kako se to dogodilo, a kad protestuju protiv Vučića, samo što neće da kažu da je protiv Vučića, jer bi ih bilo još manje, onda je to divno, veličanstveni protest.

Premijer je rekao i da vlast ne može da se menja na ulici.
- Vlast da se menja na ulici, taj film neće da gledaju - poručio je Vučić svojim političkim oponentima.

R. K.

O predsedničkim izborima
KAMPANJA SNS TRAJAĆE MESEC DANA

Vučić je rekao da će kampanja naprednjaka za predsedničke izbore na proleće sledeće godine biti kratka i trajati manje od mesec dana. On je kazao i da će kampanje političkih protivnika trajati pet-šest meseci.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir