(KURIR TV) VUČIĆ POTVRDIO: Povećanje penzija od 1. januara! Veće plate prosvetarima, lekarima...
Foto: Stefan Jokić

Nemanjina 11

(KURIR TV) VUČIĆ POTVRDIO: Povećanje penzija od 1. januara! Veće plate prosvetarima, lekarima...

Politika -

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obraća se danas javnosti iz Pres sale Vlade.

Na početku svog obraćanja, premijer Vučić je naveo da su iza nas dugi i teški razgovori sa MMF.

"Oni su uvek oprezni, imamo još godinu dana aranžmana sa njima i želim da se zahvalim građanima Srbije koji su verovali da mi to možemo da ispunimo. Već prošle godine smo krenuli sa vraćanjem smanjenih plata i penzija i njihovim povećavanjem. Ostvarili smo velike rezultate na koje smo ponosni i koji će ući u istoriju", objasnio je premijer.

On je dodao da je dogovoreno da na kraju oktobra suficit bude oko 30 milijardi, a predviđeni deficit oko 900 miliona evra.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

"Izračunajte onda sami koliko smo bolje radili kao Vlada. Na sebe sam ljut zbog nekoliko stvari. Železaru smo rešili, naši kineski prijatelji su nam spasli živote. Ogroman problem je RTB Bor i ljudi u Boru treba da znaju da ih država Srbija izdržava i to ćemo morati da rešimo u narednih 6 meseci. Moliću Kineze na kolenima da uzmu RTB Bor, jer mi ovo ne možemo više da izdržimo", istakao je Vučić.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

Premijer je u nastavku ocenio da smo lažne bilanse i balanse uvek imali, samo para nikada nije bilo.

O povećanju plata i penzija

"Ne smem da iznesem sve precizne podatke, ali ono što mogu da potvrdim je da će ljudima u prosveti između 6 i 7 odsto biti uvećane plate, zdravstvenom osoblju, policajcima i vojnicima 5 odsto, socijalnim ustanovama isto 5 odsto, kulturnim radnicima 5 odsto, o radnicima u pravosuđu ćemo još videti u narednim danima, jer oni imaju čudne zahteve. Što se penzionera tiče, za ovu godinu ćemo isplatiti po 5.000 do 6.000 dinara, svakom linearno, ići ćemo i na povećanje penzija od 1. januara u iznosu od 1,5 do 1,7 odsto", precizirao je Vučić.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

O pokušaju atentata: Prepoznajem rukopis zolja!

Premijer Vučić je rekao da je njegov posao da se bavi istinom, a ne ubistvom.

VUČIĆ O POKUŠAJU ATENTATA: Možda je neko slučajno ostavio oružje? Ja se bavim istinom, ne ubistvom!

"Bolje da budete ubijeni nego da se bavite ubistvom. Ja o ovome što se desilo ne znam ništa. Čuo sam određene stvari, ali nedovoljno da bih sa time izlazio u javnost. Sinoć su uzeti svi otisci, siguran sam da će se naći parcijalni DNK, pa ćemo ustanoviti - možda je neko i slučajno ostavio to oružje. A ako ga ne nađemo, biće opet sve jasno. Nisu to doktori nauka da bi sve mogli besprekorno da izvedu. Prepoznajem "rukopis" zolja, bilo je toga i ranije. Ali ne znam više ništa, kao guska sam u magli, bez obzira na sve teorije. Najviše me brine što se tamo deca igraju, mogao je neko da strada. Nebojša Stefanović me je sinoć obavestio porukom o pronađenom oružju, ali nemam nijedan dokaz da je neko hteo da me ubije. Čudno je mesto izabrano, ali ništa više ne znam. Bilo je i ranije nekih upozorenja, ali to su sve bila naklapanja i "trla baba lan", objasnio je Vučić.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track