PREOKRET! PALMA TRAŽI PARLAMENTARNE IZBORE: Očekujem da će Dačić podržati moj predlog
Foto: Zorana Jevtić

Lider jedinstvene Srbije za opšte izbore

PREOKRET! PALMA TRAŽI PARLAMENTARNE IZBORE: Očekujem da će Dačić podržati moj predlog

Politika -

Jedinstvena Srbija predlaže premijeru Aleksandru Vučiću da se u Srbiji zajedno sa predsedničkim raspišu i vanredni parlamentarni izbori.

"Razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora je učvršćivanje jedinstva i stabilnosti u Srbiji, a pre svega povodom situacije u regionu. Očigledno je da pojedini predsednički kandidati predstavljaju sami sebe i nisam čuo da se oglašavaju o zahtevu Izetbegovića za reviziju tužbe protiv Srbije", izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

"To znači da te kandidate ne interesuje Srbija već isključivo lični interes. Jedini koji se kandiduje za predsednika Srbije zbog Srbije je Aleksandar Vučić i ovi izbori su najvažniji od 2000. godine. Vanrednim parlamentarnim izborima bi postigli, u ovom trenutku veoma važno jedinstvo Srbije, kao odgovor na sve zategnutije odnose u regionu i kako bi sačuvali mir i nastavili evropski put Srbije, a da pri tom čuvamo državne i nacionalne interese. U Skupštini Srbije ne treba da sede oni koji nemaju legitimitet i ne predstavljaju nikoga. Očekujem da će moj koalicioni partner, Ivica Dačić, podržati moj predlog", rekao je Marković.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ko su najozbiljniji kandidati na predsedničkim izborima?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja