VUK JEREMIĆ PRESTIGAO ŠEŠELJA I TOMU: Istraživanje NSPM pred predsedničke izbore!
Foto: Marina Lopičić

Oscilacije

VUK JEREMIĆ PRESTIGAO ŠEŠELJA I TOMU: Istraživanje NSPM pred predsedničke izbore!

Politika -

Bivši šef diplomatije prestigao aktuelnog i trenutno je na drugom mestu, ali daleko iza premijera Vučića, za koga bi glasao svaki treći građanin

Podrška Vuku Jeremiću kao mogućem kandidatu za predsednika Srbije porasla je u odnosu na prethodna istraživanja, pa je tako trenutno prestigao i aktuelnog šefa države Tomislava Nikolića i lidera SPS Ivicu Dačića.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Najnoviji rezultati, do kojih su došli istraživači Nove srpske političke misli, pokazuju da bi Jeremić po osvojenim glasovima preskočio Dačića, koji je do sada držao drugu poziciju, a sad je pao na četvrtu, ali je i dalje daleko ispod Aleksandra Vučića, koji je samo potvrdio sigurno prvo mesto sa oko 32 odsto podrške.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Kako nam otkriva Đorđe Vukadinović iz NSPM, glasovi su u ovom trenutku raspoređeni tako da se izdvajaju dve grupe od po tri kandidata.

ŽIVKOVIĆ SA GRAĐANIMA ISPRED KALENIĆ PIJACE: Opozicija uskoro predstavlja predsedničkog kandidata

- Prvu čine Vučić, Jeremić i aktuelni predsednik Tomislav Nikolić, a u drugoj trojci su Dačić, Vojislav Šešelj i Saša Janković. I ovoga puta postoji trećina koja bi glasala za Vučića, bilo da se on kandiduje za predsednika, premijera, bilo za patrijarha ili selektora reprezentacije. Jeremić je izbio na drugo mesto, ali sa dosta zaostatka za prvoplasiranim. Rast beleži i Nikolić, koji je sa četvrtog mesta uskočio u vodeću trojku - objašnjava Vukadinović.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

- Važno je naglasiti da je ovo trenutna ponuda i glasove dobijaju oni koji samo u medijima figuriraju kao kandidati. Uopšte me ne bi iznenadilo da se pojavi novo ime koje bi ove rezultate sasvim preokrenulo. Treba se setiti izbora 2000. godine i pojave Vojislava Koštunice kao kandidata DOS. Takođe, ono što će znatno uticati na raspodelu glasova je stav. Dakle, jako je važno da li će on reći da nekoga podržava ili će reći da nekoga ne podržava - naglašava naš sagovornik.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas
Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Nisu otpisaniTADIĆ, OBRADOVIĆ I ŠUTANOVAC JOŠ PULSIRAJU U NARODUKako kaže Vukadinović, među kandidatima koji su za anketirane „živi“, odnosno koji „otkidaju“ pokoji procenat od opredeljenih birača su Boris Tadić, Boško Obradović, Sanda Rašković Ivić, Dragan Šutanovac i Rasim Ljajić.

PONUDIO SE: Boško Obradović želi da bude zajednički predsednički kandidat opozicije

NIŠTA OD ZAJEDNIČKOG KANDIDATA OPOZICIJE: Tuča kumova za fotelju predsednika

(I.Kljajić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track