PRIJEM ZA NEMAČKOG MINISTRA Vučić: Naš strateški cilj je da budemo deo EU!
Foto: TANJUG

Zigmar Gabrijel u Beogradu

PRIJEM ZA NEMAČKOG MINISTRA Vučić: Naš strateški cilj je da budemo deo EU!

Politika -
Obećavam da će Vlada Nemačke i dalje sve činiti da vas podrži na vašem putu, i iskoristiti sve instrumente i mogućnosti za proširenje naših odnosa, poručio Gabrijel
1 / 9 Foto: TANJUG

BEOGRAD - Zigmar Gabrijel, zamenik kancelara i ministar privrede Nemačke, počeo je večeras posetu Beogradu, i to prijemom u hotelu "Hajat" gde mu je domaćin bio premijer Aleksandar Vučić.

- Došao sam da podržim evropski put Srbije i dodatno jačanje privrednog partnerstva dve zemlje - poručio je Gabrijel, u čijoj delegaciji je i 40 privrednika.

- Obećavam da će Vlada Nemačke i dalje sve činiti da vas podrži na vašem putu, i iskoristiti sve instrumente i mogućnosti za proširenje naših odnosa - rekao je on.

Gabrijel je ocenio da je Srbija preduzela hrabre korake za razvoj privrede, i mere za približavanje EU, i dodao da Nemačka podržava reforme za unapređenje vladavine prava, borbu protiv korupcije i jačanje slobode izražavanja.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na prijemu istakao da je strateški politički i ekonomski cilj Srbije da bude deo EU i da od toga nećemo odustati.

- Daćemo sve od sebe da se približimo EU, a ostalo će zavisiti od vas, vaša će odluka biti da li ćete prihvatiti Srbiju ili ne - rekao je on. Vučić je istakao da će Srbija učiniti sve da poboljša poslovno okruženje i da je siguran da će građani Srbije podržati teške reforme jer "znaju da je to za dobrobit Srbije".

- Bez obzira na sve teškoće, Srbija će biti u stanju da prevaziđe sve probleme - rekao je on.Među gostima na prijemu bili su ministri Vlade Srbije, predstavnici opozicije, ambasadori, ličnosti iz javnog života.

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović je vreme proveo u ćaskanju sa liderom Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem Palmom, sa kojim se inače u prethodnom periodu često prepucavao u javnosti.

Zvanični sastanci su danas - razgovor tet-a-tet Vučića i Gabrijela, sednica Poslovnog saveta Srbije i Nemačke i sastanak delegacija dve vlade. Vicekancelar će takođe razgovarati s predsednikom vojvođanske vlade i liderom Demokratske stranke Bojanom Pajtićem, kao i sa Ružicom Đinđić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track