PRLJAVA IGRA ALBANACA: Objavili da je Haradinaj oslobođen, naseli i neki srpski mediji!
Foto: Profimedia

Uhvaćeni u laži

PRLJAVA IGRA ALBANACA: Objavili da je Haradinaj oslobođen, naseli i neki srpski mediji!

Politika -

Pojedini albanski mediji objavili su da da su francnuske vlasti odbile da postupe po zahetvu Srbije za izručenje zloglasnog komandata OVK Ramuša Haradinaja i da je on pušten na slobodu. To vest preneli su čak i pojedini mediji iz Srbije, iako je prava istina da će odluka o izručenju Haradinaja biti doneta 2. marta.

Nakon dezinformacije albanskih medija da je Haradinaj pušten na slobodu, na tu neproverenu vest su naseli i neki srpski mediji. Međutim, ubrzo se ispostavilo da sud u Francuskoj još nije donio odluku o izručenju, već da će to učiniti tek 2. marta, pa su domaći mediji koji su preneli lažnu vest brže-bolje pokušavili da demantuju sami sebe.

Haradinaj se izjasnio danas pred sudom u Kolmaru da ne želi da bude izručen Srbiji, uz tvrdnju da je ceo slučaj protiv njega politički motivisan, prenosi Indeksonlajn.

On je saslušan po zahtevu Srbije za izručenje zbog sumnje za počinjene ratne zločine i pre skoro mesec dana je zadržan na aerodromu u Bazelu zbog poternice iz Srbije. Sud u Kolmaru je pre dve nedelje doneo odluku da ga pusti na slobodu do konačne odluke o eventualnoj ekstradiciji.

(EPK)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

TAČI SE SPREMA ZA RAT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track