PRLJAVA KAMPANJA PROTIV DVERI BAŠ NA 8. MART: Video Žena mora da zna ko joj je gazda zgrozio Srbiju
Foto: Printscreen

Pokret Dveri ne stoji iza uvredljivog snimka

PRLJAVA KAMPANJA PROTIV DVERI BAŠ NA 8. MART: Video Žena mora da zna ko joj je gazda zgrozio Srbiju

Politika -
Društvene mreže sinoć je uzburkao video-snimak pripisan pokretu Dveri, u kojem se, povodom Dana žena, opisuje kako svaka žena treba da zadovolji svog muža.

Kontroverzni video pod nazivom “Žene će spasiti Srbiju – 10 zlatnih pravila za svaku ženu” navodi da svaka žena treba da bude potčinjena svom mužu, razume njegove probleme i ugađa mu na sve moguće načine, a završava se čestitkom potpisanom u ime Dverjana.

Tako se ženama poručuje da svojim muževima moraju da pripreme večeru na vreme, da se našminkaju 15 minuta pre nego što se muž vrati s posla, da ga zabavljaju posle posla, da ućutkaju buku koju prave deca i da mu masiraju stopala.

Bura negativnih komentara na račun seksističkog snimka odmah je izazvala reakciju lidera pokreta Dveri Boška Obradovića, koji je naveo da je reč o klasičnoj nameštaljci i prljavoj kampanji koja se vodi da bi se narušio ugled pomenutog pokreta.

Boško Obradović, Foto: Fonet
Boško Obradović, Foto: Fonet

"Aktuelni režim u Dverima vidi svog najvećeg protivnika, vodi se najprljavija kampanja protiv Dveri i naše patriotske politike. Oni ne vide opasnost u Bojanu Pajtiću ili koaliciji Borisa Tadića i Čede Jovanovića, niti u SPS. Znaju da Dveri jedine nisu bile na vlasti i nemaju afere, pa nemaju šta drugo da nam zamere. Nema sumnje da je to uradila vlast jer vidi se koliko je uloženo u video-klipove, nalepnice, sponzorisane kampanje na internetu", uveren je Obradović.

Ubrzo je reagovala i članica Predsedništva pokreta Dveri Marija Janjušević, koja je istakla da je neko zloupotrebio vizuelni identitet Dveri i plasirao video klip uvredljivog sadržaja u kojem su žene predstavljene na veoma ponižavajući način.

"Dveri su već preduzele sve zakonske mere da spreče ovaj klasični internet kriminal i zaštite žene koje je neko eksploatisao, planski, organizovano i sinhronizovano sa više kanala komunikacije, upravo na Dan žena. Sve žene u Srbiji, pa tako i žene iz pokreta Dveri, zaslužuju da budu predstavljene sa poštovanjem i uvažavanjem, u skladu sa njihovim pravim vrednostima i ne smeju biti eksploatisane i ponižavane", navela je Janjuševićeva.

Istim povodom oglasio se na Fejsbuku i poznati aktivista Boris Malagurski koji je potvrdio tvrdnje da je reč o prljavoj kampanji.

Vidim da je danas nekoliko mojih prijatelja podelilo duhovit, ali lažni video klip u koji su oni, nažalost, poverovali,...

Posted by Boris Malagurski on Tuesday, March 8, 2016

"Znam da je kampanja u toku, ali ako je ovako nisko počelo, do izbora samo može još niže da padne", naveo je Malagurski.

Da podsetimo, Kurir je nedavno objavio tekst u kojem podseća na bračne savete iz 50-tih godina prošlog veka koji su šokirali moderne žene.

"Ako želite da vam suprug bude zadovoljan, zaboravite na seksi veš i inteligente rasprave" - stručnjaci iz 50-ih smatrali su da brak nikad ne bi preživeo ako bi muškarac bio praznog želuca. A kako se to ne bi dogodilo, žene bi uvek trebalo da paze da naprave "poštenu večeru".

"Društveno okupljanje, poslepodnevni čaj, matineja, štogod, nije opravdanje da večera ne bude na vreme spremna kad suprug dođe kući nakon napornog radnog dana", napisao je A. H. Tyere u svojem široko prihvaćenom priručniku iz 1951. - "Seksualno zadovoljstvo i srećan brak".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track