Prikaži najnovije vesti
Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Srbi, vojska kosova, Kosovo i Metohija, novac, form
Hoće da posvađaju Srbe

PRLJAVI PLAN TAČIJA I HARADINAJA: Srbima nude masne pare za vojsku Kosova

Politika 41

Pored toga, spremni su da im ponude ministarska mesta u budućoj vladi, pa čak i funkciju potpredsednika u novom sazivu kosovskog parlamenta, otkriva Kurir

Albanski lideri s Kosova Hašim Tači i Ramuš Haradinaj na sve načine pokušaće da posvađaju Srbe pred parlamentarne izbore koji su planirani za 11. jun. Spremni su da njihovu „lojalnost“, odnosno siguran glas za formiranje vojske i promenu ustava debelo plate!

Pored toga, spremni su da im ponude ministarska mesta u budućoj vladi, pa čak i funkciju potpredsednika u novom sazivu kosovskog parlamenta, otkriva Kurir. Do ovih informacija došle su naše bezbednosne službe.

- Takozvani siguran glas spremni su da plate i više od 100.000 evra. Već su obavili razgovore sa predstavnicima pojedinih srpskih lista koje će se pojaviti na vanrednim kosovskim parlamentarnim izborima. Cilj im je da razjedine Srbe - kaže naš sagovornik iz bezbednosnih struktura.

Kurirova saznanja potvrdio je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

- Albanski lideri konstantno pokušavaju da kupe pojedine srpske predstavnike kako bi dobili podršku za formiranje vojske Kosova i za menjanje ustava. Javna je tajna da pojedine manje političke organizacije Srba na Kosmetu direktno finansira Priština. Jedino Srpska lista zastupa interese Srba na KiM - tvrdi Đurić.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun poziva na jedinstvo.

- Činjenica je da hoće da razjedine Srbe jer im trebaju bar četiri srpska glasa u Skupštini kako bi mogli da usvoje zakon o vojsci, ali i promenu ustava. Pošto znaju da Srpska lista za to neće glasati, njima odgovara da Srbi idu sa više lista kako bi pokušali da ostvare svoje ciljeve - kaže Drecun.

S. V.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE: Ko su najveći Srbomrsci na svetu?

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir