PROMENIO IME ZBOG IZBORNE LISTE: Borislav i zvanično postao Borko Stefanović
Foto: Dado Đilas

Bizarno

PROMENIO IME ZBOG IZBORNE LISTE: Borislav i zvanično postao Borko Stefanović

Politika -
Stefanović se na ovaj neuobičajen potez odlučio kako bi predupredio da Republička izborna komisija odbaci listu ove stranke, jer je u njenom nazivu Borko Stefanović

LIDER Levice Srbije zbog izbora je zvanično promenio ime: umesto Borislav, sada se zove Borko Stefanović. On je pre desetak dana u matičnoj službi u Novom Sadu završio svu papirologiju i dobio novu "krštenicu".

Kako nam je rečeno u "Levici", Stefanović se na ovaj neuobičajen potez odlučio kako bi predupredio da Republička izborna komisija odbaci listu ove stranke, jer je u njenom nazivu Borko Stefanović. Prema zakonu, u nazivu liste može stajati samo zvanično ime iz lične karte nosioca liste, što je Borku moglo da pomrsi izborne planove.

Iako su roditelji i bliska rodbina Stefanovića sa negodovanjem prihvatili njegovu odluku, Borko je uspeo da ih ubedi da ga ionako svi celog života tako zovu, a široka javnost poznaje pod tim imenom. Prema našim informacijama, "Levica" bi danas trebalo RIK da preda listu za republički parlament.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track