PROSTAK Marijan Rističević: Sanjam da gu.im žute...
Foto: Dragan Kadić, Twitter

Za ove vulgarnosti plaćamo 103.000 dinara

PROSTAK Marijan Rističević: Sanjam da gu.im žute...

Politika -
Poslanik SNS za svoje vulgarnosti na Tviteru, na kojem je jednu korisnicu pozvao da mu p.ši, dobio podršku svog šefa Babića

BEOGRAD - Marijan Rističević, poslanik na listi SNS, kome nije stran primitivni rečnik, ovog puta je vulgarnošću prevršio svaku meru! Rističević je, naime, na Tviteru poručio „žutima“ (članovima DS, prim. aut.) da će ih „naguziti“, čime je izazvao burne reakcije ostalih korisnika ove društvene mreže.Kakve je snove te večeri imao naš narodni poslanik, uverili smo se svi - „Sanjao sam kako žute guzim baš tad, tog trena!“ - napisao je bez trunke blama takozvani predstavnik građana koga poreski obveznici mesečno plaćaju 103.000 dinara.Rasprava je zatim eskalirala i usledili su odgovori ostalih korisnika ove društvene mreže. Rističević je očigledno bio veoma raspoložen za razgovor i narednim komentarom ostavio je sve u šoku. Na pitanje da li se okupao, jednoj tviterašici je poručio: „Kad mi budeš noćas pu...a, procenićeš sama“.Iako je psovke „ublažio“ tačkicama, smisao njegove rečenice je očigledan i ovakvo ponašanje jednog poslanika nikako nije na mestu.Na pitanje Kurira da li je takvo ophođenje primereno jednom narodnom poslaniku, Rističević je uporno negirao da je on to napisao, te da je on taj koga drugi nazivaju pogrdnim imenima.- Šta hoćete vi od mene, šta vam treba, ne razumem vas. Pogledajte malo bolje šta su o meni uvredljivo pisali, da sam majmun, konj, govedo. Sve ću da vas tužim, šta god napisali. Tužiću vas, videćete! - besneo je Rističević.Ovakav prostakluk Rističevića nije naišao na osudu šefa njegove poslaničke grupe Zorana Babića. Naprotiv.- Rističević je veoma hrabar i to pozdravljam zato što se ne krije iza lažnih profila. Ne podržavam takav način izražavanja, ali podržavam slobodu i hrabrost Rističevića jer se nije krio iza lažnih profila, kao što to rade neki iz opozicije, na primer Šutanovac.(E. K.)

Vesna TomićNEDOPUSTIVO I SKAREDNOVesna Tomić, socijalni psiholog, kaže da u našem društvu više nigde nema stida i srama, te da je nastupilo urušavanje društvenih vrednosti.- To je tragedija društvenog sistema u kojem je prostakluk na svakom koraku i gde su prave vrednosti pretrpele inverziju. Takvi ispadi su nedopustivi i skaredni i oni su pokazatelj domaćeg nevaspitanja - kazala je Tomićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track