RADISAV RODIĆ: Mladi i obrazovani da preuzmu vođstvo Srbije, to je naš cilj!
Foto: Zorana Jevtic

Novi građanski pokreti u Srbiji

RADISAV RODIĆ: Mladi i obrazovani da preuzmu vođstvo Srbije, to je naš cilj!

Politika -
Nakon što je u decembru 2014. godine grupa starijih iskusnih entuzijasta osnovala pokret građana "Fajteri", početkom ove godine je osnovala i pokret "Narodni tribuni"

Jedan od osnivača pokreta Radisav Rodić kaže da je cilj obe organizacije da se mladim i obrazovanim ljudima omogući da rukovode Srbijom i da svoju budućnost vide u našoj zemlji.

- Cilj osnivača ova dva Pokreta građana je želja da se u Srbiji omogući da mladi, školovani i obrazovani preuzmu vođstvo Srbije i da Srbiju urede tako da školovani, obrazovani i mladi ne napuštaju Srbiju, već da svoju budućnost vide u njoj - kaže Rodić.Jedan od prioritetnih ciljeva za koji će se pokret zalagati je uspostavljanje odgovornosti na svim nivoima.

Rodić je izjavio da će osnovna borba pokreta biti protiv partokratije u Srbiji.

- To znači na primer borba protiv toga da sadašnja jedna vladajuća partija ne može da radi kao što sada rade njeni funkcioneri. Jer se ta partija predstavlja kao socijalno spasenje naroda odnosno dušebrižnik za narodne interese, a u stvarnosti, svaki njen funkcioner sada mesečno troši u proseku 4.000 evra samo na tompuse. Ista ta partijska kamarila, kad uz pratnju televizije obilazi srpsku sirotinju, nosi cipele od 2.000 evra i odela od 4.000 evra, a da ne pominjemo satove od 20.000 do 200.000 evra. Isti ti ubiše se da dokažu narodu kako oni misle o narodu - kaže Radisav Rodić i dodaje da je želja da uz pomoć ova dva pokreta rukovodeće funkcije u Srbiji preuzmu mladi, školovani, obrazovani, patriotski orjentisani, a ne kao sada, neškolovani, neobrazovani, nepismeni, kupci diploma.

Organizacija Pokreta i izrada specijalizovanog informacionog sistema oba Pokreta je u toku, uskoro će se pojaviti portali Pokreta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track