RADOJEVIĆ: Tenzije u Kosovskoj Mitrovici ne doprinose stabilnosti
Foto: Čitalac Kurira

Napeto

RADOJEVIĆ: Tenzije u Kosovskoj Mitrovici ne doprinose stabilnosti

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Milan Radojević Zamenik ministra unutrašnjih poslova Vlade u Prištini, izjavio je da tenzije koje izazivaju najave o rušenju zida u severnom delu Mitrovice ne doprinose stabilnosti na severu Kosova ali da postoji volja da se pronađe kompromisno rešenje.

“Tenzije koje su stvorene u vezi sa zidom u ulici Kralja Petra I u Severnoj Mitrovici sigurno da ne doprinose stabilnojsituaciji na severu Kosova i sigurno da mogu destabilizovati situaciju na severu Kosova”, upozorio je Radojević.

Iz tog razloga mi koji smo u instituicijama radimo na rešavanju tog problema, rekao je Radojević istakavši da je gradonačelnik Goran Rakić prethodnih dana imao više sastanaka na tu temu.

NAPETO U KOSOVSKOJ MITROVICI: Pojačane policijske patrole, italijanski karabinijeri u pripravnosti

I mi u MUP uvek smo voljni na razgovor, da se nađe bilo kakvo kompromisno rešenje koje bi zadovoljilo sve strane a koje će biti u interesu građana, istakao je Radojević.

U blizini glavnog ibarskog mosta u severnom delu Kosovske Mitrovice izgrađen je potporni zid, zbog nivelisanja ulice išetališta, za koji Albanci tvrde da je barikada.

(TV Most)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track