RADOST I TUGA: Kod Vučića trubači, Jeremić služio kokice
Foto: Zorana Jevtić

Kako se slavilo u izbornim štabovima predsedničkih kandidata

RADOST I TUGA: Kod Vučića trubači, Jeremić služio kokice

Politika -

Najveselije kod naprednjaka, gde se slavilo uz trubače i šampanjac, dok su u štabovima Vuka Jeremića i Vojislava Šešelja ostali zatečeni lošim rezultatima

Atmosfera u svim izbornim štabovima sinoć je u početku bila prilično dobra, ali kako su počeli da pristižu prvi rezultati, tako se menjalo i raspoloženje prisutnih.Najveselije je bilo u štabu Aleksandra Vučića, gde se slavilo uz trubače, šampanjac i dobro posluženje, dok je kod Vuka Jeremića u jednom trenutku zavladao potpuni muk zbog izbornog debakla. Ipak, sasvim sigurno, najtužnije je bilo u štabu SRS, čiji se lider Vojislav Šešelj čak nije ni pojavio pred gostima, a izbegao je i obraćanje javnosti.Izborni štab SNSŠAMPANJAC I CECINE PESMEU izbornom štabu SNS sinoć je bilo najveselije, a pobeda Aleksandra Vučića slavila se uz trubače i šampanjac. Među prisutnima su, pored brojnih funkcionera i simpatizera SNS, bili i Vučićev otac Anđelko i sin Danilo. Jedan od najveselijih je bio predsednik IO SNS Darko Glišić, koji je otvorio šampanjac i okolo grlio stranačke kolege. Repertoar koji su trubači izvodili bio je raznovrstan - od čuvenih ruskih pesama, pa sve do hita „Popij me kao lek“ Svetlane Cece Ražnatović.

A kada su u jednom trenutku trubači napravili pauzu, zbog toga je negodovao Nikola Petrović, doskorašnji direktor EMS, i zatražio da opet zasviraju. Posluženje je kod naprednjaka bilo dosta dobro - na meniju su bili kanapei, pečenje, ćevapi, pileći ražnjići, kolači... Oko ponoći u štab naprednjaka došao je i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

Saša Janković

VESELO U RITMU BUBNJEVAU izbornom štabu Saše Jankovića u „Dorćol placu“ izborni rezultati čekali su se u dobroj atmosferi, uz muziku, bubnjare i brojne poznate ličnosti i medijske ekipe. Novinarima su podeljeni bonovi za koje su mogli da dobiju piće.Janković se potrudio da svoje pristalice, ali i novinare lepo ugosti. Na meniju su bili gulaš paprikaš sa svinjskim mesom, salate, sendviči s piletinom, ali i veganski sendviči s humusom, prebranac... Trijumfalnu noć prizivali su ritmovi bubnjeva koje je diktirala jedna od članica Jankovićevog štaba.

Vuk Jeremić

EUFORIJU ZAMENILO RAZOČARANJEU izbornom štabu predsedničkog kandidata Vuka Jeremića tokom glasanja bila je optimistična atmosfera. Novinarima i gostima, u vili kod stadiona FK Crvena zvezda, posluživani su kanapei, pite, kiflice, kolači i sokovi, a posebna atrakcija bio je aparat za pravljenje kokica, koji je bio postavljen u bašti, a na kojem je pisalo „Budi deo Vukovog tima“ i „Pući će ko kokice“. Međutim, kako je vreme odmicalo i kako su s biračkih mesta počeli da pristižu rezultati, atmosfera u štabu bila je sve napetija. Jeremić je u izborni štab sa suprugom Natašom ušao na sporedni ulaz, a ubrzo nakon obraćanja gosti su se razišli tiho, bez euforije.

Ljubiša Preletačević Beli

SARME I PROJA ZA GOSTEAtmosfera u štabu Ljubiše Preletačevića Belog tokom celog dana bila je opuštena i pozitivna. Osim dobre gozbe, u Preletačevićevom štabu je nakon saopštenja preliminarnih rezultata počela i prava žurka. Osim himne „Samo jako, Beli“, ređale su se i mnoge strane pesme, pa je okupljena omladina i zaigrala. Ðuskala je i Preletačevićeva devojka Maja. Utisak večeri bio je i vatromet, koji su priredili članovi izbornog štaba. Belog je obišao i Marko Vidojković. Za sve goste Beli je pripremio sarme i proju.

Ugasili svetla već u 22 sata

ŠEŠELJ POBEGAO OD NOVINARA I GOSTIJUIzborni štab predsedničkog kandidata i lidera SRS Vojislava Šešelja nezvanično je dobio titulu najdosadnijeg. U štabu se nisu mogli videti funkcioneri ni pristalice SRS, i iako je prvenstveno bilo najavljeno da će se Šešelj obratiti okupljenima 15 minuta posle zatvaranja glasačkih mesta, to se nije desilo do kraja večeri. Lider radikala se s Nemanjom Šarovićem, Vjericom Radetom i Natašom Jovanović zatvorio u svoj kabinet, odakle, prvi put za 25 godina, nije izašao kako bi se naciji obratio tokom izborne noći. Već u 22 sata u štabu radikala počela su da se gase svetla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track