RADULOVIĆ TVRDI DA NE DUGUJE NIŠTA: Ili je falsifikat ili gruba greška
Foto: Nebojša Mandić

Demanti

RADULOVIĆ TVRDI DA NE DUGUJE NIŠTA: Ili je falsifikat ili gruba greška

Politika -

Saša Radulović je odbacio tvrdnje radija Dojče Vele, prema kojima duguje više od milion dolara poreza u SAD. On je odbacio takve navode i najavio tužbu protiv ovog nemačkog medija.

Prema izvodu iz dokumentacije američke Poreske uprave, koju je objavio Dojče vele, Saša Radulović za 2000. i 2002. godinu za porez duguje 1.069.670 dolara.

"Podatak je javan i on se objavljuje u slučaju kada federalne poreske vlasti objave založno pravo u korist SAD-a na nečiju čitavu sadašnju i buduću imovinu, pokretnu i nepokretnu zato što nije platio porez. U tom slučaju su oni dužni da to stave na uvid zainteresovanim licima", rekao je novinar Dojče Velea i autor teksta Nemanja Rujević.

Bivši ministar i lider Pokreta "Dosta je bilo" kaže da objavljeni dokument vidi prvi put.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

"Ili je falsifikat u pitanju, ili se radi o gruboj greški. Pošto ja nisam bio u Americi od 2001. godine, odnosno dolazio sam samo turistički, ali nisam živeo, niti sam radio tamo, nemam nikakva saznanja o ovim dokumentima, i utvrdićemo o čemu se zapravo radi", rekao je na to Radulović.

U tekstu se još otkriva da je na osnovu šifre, reč o porezu na prihod, ali da podaci o načinu prihodovanja nisu javni. Jedina stvar oko koje se slažu Radulović i autor teksta jeste da je za poreski dug Americi od milion dolara bilo neophodno ostvariti prihod od oko 2,5 miliona.

"Ja nikakav porez nisam dužan i nažalost nikada u svojoj karijeri, nijedne godine nisam zaradio, odnosno prihodovao 2,5 miliona dolara na koji bih morao da platim ovoliki porez", dodao je Radulović.

Autor teksta takođe podseća da neplaćanje ne znači nužno i utaju poreza koja je svesna prevara i krivično delo, ali i da činjenica da aktivirano založno pravo nije izbrisano, povrđuje da dug nikada nije plaćen.

Foto: FoNet Zoran Mrđa
Foto: FoNet Zoran Mrđa

"Da li će gospodin Radulović pokušati da, kako je rekao, pribavi dokaze da je on čist, da je platio sve poreze, da li će u tome uspeti, da li će se ispostaviti da je ovo greška američkih federalnih službi, u šta ja sumnjam, to već nije stvar ni moja, ni ovog teksta", naveo je Rujević.

Saša Radulović najavljuje tužbu protiv nemačkog lista, jer je tekst objavljen bez njegovog komentara, dok autor tvrdi da je, iako tema nije bila unapred najavljena, nekoliko puta pokušao da zakaže razgovor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track