Na kafi sa... ekskluzivno, ministar uplovio u estradne vode

RASIM LJAJIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR Poslušajte kafanski hit koji sam napisao za Halida!

Politika -

Potpredsednik Vlade za Kurir otkrio stihove nove Muslimovićeve pesme „Dunjo moja“, koju će legenda narodne muzike promovisati naredne nedelje

Jedan kraći espreso i nešto duže ubeđivanje bili su dovoljni da nam se ministar Rasim Ljajić predstavi u sasvim novoj ulozi - ljubitelja sevdaha i tekstopisca, koji ima novi kafanski hit, i to s legendom narodne muzike Halidom Muslimovićem.Ljajić nam je otkrio da je svom starom prijatelju Halidu pomogao u stvaranju pesme „Dunjo moja“, koja će biti promovisana sledeće nedelje. Kurir je ekskluzivno dobio ovu pesmu „na uvce“ direktno s ministrovog mobilnog telefona.- Pa zar nije odlična pesma - ponosno je reagovao Ljajić posle još jednog slušanja.„Žiri“ Kurira odobrava. Konobari u kafiću već pevuše:„... I kad malo popijem,prvu čašu razbijemi u snove potonem, sanjao sam kočijeda je drugom odvode,srcu mom da naude...“- Pesma je gotova i upravo dok pričamo, Halid za nju snima spot. Sledeće nedelje kreće promocija. A otkud ja u svemu tome? Pa moj dobri drug Halid često mi šalje svoje još neobjavljene pesme. Voli da čuje šta ja mislim. Kad sam čuo „Dunjo moja“, shvatio sam da je odlična, ali mi je nešto nedostajalo. Prepravio sam neke Halidove stihove, ubacio neke svoje i onako prijateljski mu pomogao da je poboljšamo. Neću se potpisivati, niti se predstavljati da sam koautor. Ovo je bila samo pomoć prijatelja i drago mi je što smo uspeli. Ubeđen sam da će biti kafanski hit - pohvalio nam se lider SDPS.

Piše za svoju dušu

Kako nam je poverio, poeziju već godinama piše, ali isključivo za svoju dušu.- Nemam baš materijala za nekakvu zbirku ili nešto slično. Nemam nameru da to objavljujem, ali kad god mi dođe trenutak, napišem pokoji stih - objašnjava ministar.U poslednje vreme za poeziju ima više vremena jer je prestao da igra mali fudbal sa svojom stalnom ekipom.

Šetao oko Arene

MeraklijskiDNEVNA DOZA - DVE I PO KAFEIako ima uobičajen jutarnji ritual ispijanja kafe uz novine, Ljajić ima neobičnu dnevnu dozu kofeinskog napitka.- Možda je čudno, ali svaki dan popijem tačno dve i po kafe. To mi je prava mera, a to pola nekako nikad ne popijem. Prva je obavezno domaća, i to uz prelistavanje novina - priznaje naš sagovornik.

Jedan od osnivačaUDRUŽENJE LJUBITELJA SEVDAHALjajić nam je otkrio i da je jedan od osnivača Udruženja ljubitelja sevdaha, koje je u postupku registracije.- Obožavam sevdah. Svaka ta pesma ima priču, a ne kao ovo danas, sve nešto od danas do sutra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track