RASPRAVA U SKUPŠTINSKOM ODBORU: Radeta isprozivala Jorgovanku i Zoranu zbog skupih krpica i nakita
Foto: Marina Lopičić

Izveštaj o radu Agencije za borbu protiv korupcije

RASPRAVA U SKUPŠTINSKOM ODBORU: Radeta isprozivala Jorgovanku i Zoranu zbog skupih krpica i nakita

Politika -

BEOGRAD - Tokom predstavljanja prošlogodišnjeg izveštaja o radu Agencije za borbu protiv korupcije u Odboru za pravosuđe i državnu upravu i lokalnu saoupravu danas se povela i rasprava o garderobi i nakitu pojedinih funkcionerki čiji se, kako je navedeno, stil života ne podudara sa ponuđenim izveštajem.

Raspravu je započela poslanica SRS Vjerica Radeta napomenuvši da je jasno da guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković može da nosi "barberi" maramu jer su joj primanja, kako tvrdi, pola miliona dinara, ali joj, kaže, nije jasno odakle ministarki Zorani Mihajlović skupa garderoba i nakit.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"Javnost se informiše iz medija o preskupoj garderobi, nakitu ministarke Mihajlović. Nemoguće je to imati sa bilo kojom platom u Srbiji, osim onih nekoliko ekstremnih", rekla je Radeta.

Kaže da prema tim informacijama, Mihajlović kao i supruga srpskog predsednika Dragica Nikolić nosi torbice vredne po nekoliko hiljada evra i da bi to Agencija trebalo da proveri. "Ako saznate nešto iz medija ne mora da znači da je tačno, ali vi morate malo više da se angažujete i da pokažete da ste zaista nezavisan organ i da vam je svejedno ko je na vlasti nego da radite u skladu sa zakonom", rekla je Radeta.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić je Radeti odgovorila da ta institucija prati imovinsko stanje funkcionera i kada se proceni da način života pojedinih funkcionera odudara od izveštaja, rade se vanredne kontrole.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track