RASPUŠTENI: Ministri beže s posla da bi išli u kampanju!

Članovima vlade zvonilo, kao da su na raspustu

RASPUŠTENI: Ministri beže s posla da bi išli u kampanju!

Politika -
Čelnici resora na radnim mestima provode dva-tri sata, a ostatak „radnog“ vremena iskoriste za skupljanje predizbornih poena

BEOGRAD - Većina ministara u Vladi Srbije dala je sebi voljno, pa ranije beže s posla kako bi se posvetili stranačkim aktivnostima jer je predizborna kampanja u punom jeku, iako izbori još nisu ni raspisani, saznaje Kurir!- Ministar kulture Ivan Tasovac na radnom mestu provede oko dva sata, nakon čega hvata maglu. Dođe oko pola devet ujutro i ostane najduže do jedanaest - tvrdi izvor iz Vlade Srbije.

Još malo pa nestalo... Snežana Bogosavljević Bošković
Još malo pa nestalo... Snežana Bogosavljević Bošković

Hvataju krivinu

Naš sagovornik kaže da je ista situacija skoro u svim ministarstvima.- I ostali to rade - dođu u ministarstvo, popiju kafu i prelistaju novine, eventualno održe kolegijum sa saradnicima i onda zbrišu - kaže naš izvor.Da se pravilo hvatanja krivina ustalilo, potvrđuju i aktivnosti premijera Aleksandra Vučića, koji je još u januaru startovao i dao znak da je izborna kampanja počela, iako zvanično nije, kada je krenuo sve u šesnaest da otvara auto-puteve, tunele, mostove, trafostanice i stanicu metroa Prokop.
Ladovina... Aleksandar Antić i Nebojša Stefanović
Ladovina... Aleksandar Antić i Nebojša Stefanović

Ni ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ne mari mnogo za radno mesto. Ona je juče u Pančevu uručila ključeve sedam stanova socijalno ugroženim porodicama, a zatim i posetila sigurnu kuću.Snežana Bogosavljević Bošković, ministarka poljoprivrede, prvu radnu nedelju u februaru provela je u Vlasotincu, gde je razgovarala s predstavnicima lokalne samouprave i poljoprivrednicima, dok je ministar rada Aleksandar Vulin posetio Prihvatni centar u Preševu. On je zatim u petak bio u Novom Sadu, gde je posetio preduzeća „Gepard“ i „Gepard - Vis“.

Stanovi za glasove... Zorana Mihajlović
Stanovi za glasove... Zorana Mihajlović

Državni marketing

I za ministra policije Nebojšu Stefanovića protekli vikend bio je posvećen terenu, pa je u nedelju u Priboju otvorio Regionalni centar granične policije, dok je Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, istog dana bio na čak dva mesta - u Banatskom Dvoru, odakle se pravo uputio u Knjaževac. Profesor na Fakultetu političkih nauka Zoran Stojiljković kaže da to što ministri rade nikad do kraja ne može zakonski da se sankcioniše.- To je takozvani državni marketing koji oduvek postoji. To je ono da vi u funkciji ministara obilazite mesta na kojima se organizuju izbori, baš u tom trenutku otkrivate naftne bušotine, toplu vodu ili šta god. To je trošenje državnih resursa i poentiranje u onom trenutku kada se organizuju izbori. Od onog trenutka kada počne da se govori o izborima, aktivnost postojeće vlasti svedena je na minimum, pogotovo izvršne - kaže Stojiljković.
Hvata šturu... Ivan Tasovac
Hvata šturu... Ivan Tasovac

Ratko BožovićIGRA JE POČELA PRE UTAKMICEKulturolog Ratko Božović kaže da je izborna utakmica već počela.- I to pre nego što je sudija odsvirao početak. A znamo i ko je sudija - Aleksandar Vučić. Međutim, ne znam šta bi im Vučić rekao da ih uhvati da tako rade. Ali i on je u kampanji, sve ono što je otvarao čist je dokaz za to - kaže Božović.

PREMIJER VUČIĆ „POVUKAO NOGU“19. januar: Radovi na izgradnji drugog mosta preko Save kod Ostružnice počeli uz prisustvo premijera26. januar: Vučić prisustvovao svečanom završetku izgradnje prve faze železničke stanice Prokop1. februar: Premijer nazdravio probijanju tunela Savinac na Koridoru 11, u blizini Takova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track