RAT VUČIĆEVIH MINISTARA Vulin: Ne trebaš više Vučiću! Dačić: U, a ti mu baš trebaš!
Foto: Dragana Udovičić

Pukla tikva u Vladi Srbije: PS i SPS zaratili

RAT VUČIĆEVIH MINISTARA Vulin: Ne trebaš više Vučiću! Dačić: U, a ti mu baš trebaš!

Politika -
Na ocenu Vulina da SPS nije potreban vladajućoj koaliciji, šef socijalista mu poručio da SNS nije potreban ni njegov Pokret socijalista

BEOGRAD - Pokretu socijalista i SPS se baš osladilo da budu na vlasti - juče su zaratili zbog toga ko treba a ko ne treba premijeru Aleksandru Vučiću u Vladi, a onda se i pomirili. Na kritike Aleksandra Vulina da SPS nije potreban ovoj vlasti, šef diplomatije i lider SPS Ivica Dačić poručio mu je da joj nije potreban ni on! Vulin je na to spustio loptu i usaglasio se sa kolegom iz Nemanjine 11.Napad, nije napadSem što je u jučerašnjem intervjuu za Kurir ustvrdio da SPS više nije tas na vagi, Vulin je doveo u pitanje i lojalnost SPS kao partnera u Vladi. Dačić mu je na odbrusio:- Ne tumačim ovo kao Vulinov napad. Tačno je da nismo potrebni za parlamentarnu većinu, mi smo u Vladi na osnovu odluke premijera Vučića i naše zajedničke saglasnosti o ciljevima da se učini sve da Srbija bude moderna, uređena, razvijena i međunarodno poštovana zemlja. Za ove tri godine, koliko sarađujemo, pokazali smo da smo odgovoran partner. U potpunosti delimo odgovornost za rad Vlade Srbije. I tako će biti i dalje. Imajući u vidu podršku koju uživa, Vučiću nije potreban ni Dačić ni Vulin ni bilo ko drugi - uzvratio je lider SPS, na šta je Vulin odgovorio pomirljivim tonom:- Sve se slažem.Tumačeći šta se iza ovih varnica krije, politički analitičar Ðorđe Vukadinović ocenjuje da ih potpiruje borba za prestiž, ali i iskazivanje lojalnosti i vernosti Vučiću.- Vulin je u toj borbi šampion, prednjači i više od potpredsednika SNS. Ali s obzirom na Vulinovu bliskost s Vučićem, može da bude i neka vrsta poruke socijalistima. Pre će biti da je ovo prvo, čim je borba tako brzo utihnula. U pravu su i Dačić i Vulin, Vučiću niko ne treba, ali ih on svakako ne drži uz sebe samo iz humanitarnih razloga - kazao je Vukadinović i dodao:- Procenio je Vučić da mu je bolje da su tu uz njega, nego da budu u opoziciji, a da ga kritkuju. Ne koštaju ga mnogo zbog veličine i snage.Ko je sad tas?Podsetimo, na pitanje da li smatra da je Dačića strah da neće biti u Vladi, te je zato protiv izbora, Vulin je u intervjuu za Kurir rekao:- SPS nije više tas na vagi. SPS nije bio potreban za ovu većinu, ali jeste bio potreban za jednu raniju većinu. Ali Vučić je stabilan prijatelj. Pitanje je kako bi se oni ponašali da su uloge obrnute.

Već viđenoI RANIJE SEVALE VARNICE IZMEĐU NJIHOvo nije prvi put da se u ringu nađu Socijalistička partija Srbije i Pokret socijalista. Tako je ranije Pokret socijalista ustvrdio da je Socijalistička partija Srbije „banana levica“, dok su iz SPS na to reagovali prilično ravnodušno, rečima da ih ovakve kritike ne dotiču.

ReagovanjaMilutin Mrkonjić, SPSKO JE VULIN?Ko je uopšte taj Vulin? Neka mi neko prvo objasni ko je to. Ne interesuje me šta pričaju mediokriteti.Branko Ružić, SPSŠTO BIH GA KOMENTARISAO?Ne smatram za shodno da komentarišem Vulina. Sve što on iznosi na politički legitiman način svakako može biti samo i isključiva tema razgovora predsednika SNS i predsednika SPS.Bratislav Jugović, PSRUŽIĆ KAO PRINCEZARužić je svestan da će SPS na izborima proći katastrofalno. Najvažnije je da je svestan da će se SPS raspasti ako ne bude partija na vlasti. Zbog svega toga nije svestan da se ponaša kao princeza.Nebojša Petrović, PSKO JE ŠUPALJ, TAJ I ZVEČIIznenađuje nervozna reakcija bivših funkcionera SPS Mrkonjića i Ružića. Ko je šupalj, taj i zveči!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track