RAT ZBOG ĐINĐIĆA! ŠEŠELJ SVE PROZVAO: Velja je fukara, a Čović mafijaška pudlica!
Foto: Marina Lopičić, Nebojša Mandić

Lider radikala uzvraća političkim protivnicima

RAT ZBOG ĐINĐIĆA! ŠEŠELJ SVE PROZVAO: Velja je fukara, a Čović mafijaška pudlica!

Politika -

Šef radikala Vojislav Šešelj pobesneo je posle prozivki Velimira Ilića da hoće da ga ispita zbog atentata na Zorana Đinđića i dodao da je "Ilić fukara", a Čović "kriminalac i mafijaška pudlica"!

Lider radikala Vojislav Šešelj, odgovarajući na prozivku predsednika Nove Srbije Velimira Ilića da će lično ispitati i njega i Nebojšu Čovića ukoliko bude formiran skupštinski anketni odbor o političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića, poručuje da ga uopšte na zanima šta priča, kako je rekao, taj bezveznjaković.- Ma bre, baš me briga šta priča. Velja je jedna najobičnija fukara, ako znate šta to znači. On će mene da ispituje. Nije to vašar, već ozbiljna stvar. Kada je reč o političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića, najvažnije i početak svega jeste da se otkrije kako su ubijeni Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum i besan sam na vlast što se odlaže ova istraga. Zato što istrage nema, radikali su zatražili formiranje anketnog odbora za rasvetljavanje ubistva Zorana Đinđića - poručuje Šešelj.

On se osvrnuo i na ulogu Nebojše Čovića u političkoj pozadini atentata na Đinđića.- Čović je bio i ostao jedan najobičniji kriminalac, što sam i više puta ponovio. Čović sam sebe očigledno zapetljava jer iznosi kontradiktorne tvrdnje. Činjenice su neumoljive protiv njega. Nešto se uzjogunila mafijaška pudlica. Kevće, kevće, kevće, a zubići ne mogu da zagrizu - u svom stilu je prokomentarisao lider radikala.Podsetimo, Ilić je u izjavi za Kurir rekao da mu je skandalozno ponašanje i Čovića, ali i radikala Vojislava Šešelja, koji bi da bude na čelu anketnog odbora za istraživanje političke pozadine ubistva pokojnog premijera.- Oni se sprdaju sa ubistvom Đinđića. A ako bude bilo odbora, lično bih ispitao i jednog i drugog - rekao je Ilić.Ipak, juče nije bio dostupan za komentar kako bi odgovorio Šešelju. S druge strane, Čović već danima odbija da daje izjave naš list. Čović se protekle nedelje pravdao da nema nikakve veze sa ubistvom pokojnog premijera i pritom krivicu i odgovornost prebacio na tadašnjeg ministra policije Dušana Mihajlovića i Čedomira Jovanovića.

Nevena Mijušković

Direktor policije Vladimir RebićZBOG ĐINĐIĆA MORAMO REŠITI JAJINCEDirektor policije Vladimir Rebić ocenio je da bi se zbog tragičnog slučaja atentata na Zorana Đinđića s najvećom dozom profesionalnosti morao rešavati „slučaj Jajinci“.

- Zabrinjavajuće je kad neko neposredno u blizini kuće premijera ostavi toliku količinu naoružanja, koja se, siguran sam, tu nije slučajno našla. Imajući u vidu iskustva u proteklih dvadesetak godina i ubistvo premijera Đinđića, moramo biti obazrivi i s najvećom dozom profesionalnosti pristupiti ovoj situaciji, odnosno ovom događaju - rekao je Rebić u intervjuu za Nedeljnik.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte još:

STARLETU UHVATILA PANIKA: Maci kazna za prostituciju 150.000 dinara!

AKCIJA STOP NASILJU: Ministarstvo i Kurir odlučni protiv nasilja

HUMAN: Učesnik Parova donirao kožu

UNOSAN POSAO: Štrikanje donosi platu od 1.200 evra

DEVOJČICA (15) NESTALA U TISI: Dva Barbarina druga nisu prošla ceo poligraf!

OSVETA ŠAROVIĆA: Arsiću, skinuću ti točak s kola!

RAT MAFIJI: Crnogorski klan je najjači i najopasniji u regionu!

PROBLEMI U BRAKU: Ana i Rasta kao dva stranca

BIZARNA ODLUKA SUDA U NIŠU: Baka (77) zbog mačke ide u zatvor!

REAL U PAKLU PIONIRA: Rudi Fernandez vredi kao cela Zvezda

DODELA ZLATNE LOPTE FSS Stevan Stojanović: Sramota je ovo što rade Piksiju!

Poklon dodatak Gurman

DANAS U KURIRU: Recepti za novogodišnju trpezu!

U najnovijem broju kulinarskog dodatka Gurman donosimo sjajne predloge za jela kojima ćete ulepšati novogodišnju noć i predstojeće praznične dane.

Rolovana ćuretina, punjene teleće grudi ili novogodišnji tiramisu neki su od ponuđenih predloga, a ukoliko se držite tradicije i pripremate pečenje, ne propustite sjajne savete kako da vam pečenje uspe. Uživajte u dodatku Gurman!

Nevena Mijušković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track