RAT Zorana: Dačić je patuljasto drvo! Dačić: ma ti si, bre, licemer!
Foto: Marina Lopičić

NAOŠTRILI SE: Leti perje između SNS i SPS

RAT Zorana: Dačić je patuljasto drvo! Dačić: ma ti si, bre, licemer!

Politika -

ŽESTOKO! Potpredsednica vlade isprozivala socijaliste da su kukavice i da su pogazili zakletvu. Ni oni joj nisu ostali dužni poručivši joj da je gladijatorka i da nije lojalna svojoj partiji

Naprednjaci i socijalisti, iako planiraju da ponovo zajedno sede u vladi, ne mogu da sakriju koliko se ne podnose! Najpre je potpredsednica SNS Zorana Mihajlovićeva u intervjuu za Kurir oplela po dosadašnjim partnerima iz SPS, za koje je rekla da su licemeri. Uvredila je i lidera SPS Ivicu Dačića rekavši da je on patuljasto drvo bonsai!- Ako neko položi zakletvu u Skupštini da prihvata program vlade koji predloži premijer, a onda taj program ruši gde god stigne, kao što su radili naši partneri iz SPS, izvinite, ali to je licemerno. I kad je vlada donosila teške i nepopularne, ali nužne mere, nigde niste mogli da vidite naše partnere. Svi silni junaci iz SPS nikom ponikoše - rekla je Mihajlovićeva.To je prilično razljutilo šefa SPS Ivice Dačića, koji joj je poručio da prestane da vređa.- Kao što podržavam da niko ne sme iz SPS da vređa Vučića, isto smatram da niko ne treba da vređa ni SPS! Mi smo bili lojalniji i korektniji partner od mnogih koji se nalaze na Vučićevoj listi, a i više smo bili glasni u odbrani vlade i premijera i od mnogih funkcionera SNS. I kad je reč o odbrani državne politike, Briselskom sporazumu, antifašizmu i protiv revizije istorije, osudi napada na Vučića i pokušaja njegovog ubistva u Srebrenici... - nabrajao je Dačić.Lider SPS je onda zabiberio:- Za razliku od stalnih napada na SPS, iako radi na Megatrendu, Zorana Mihajlović nijednom rečju nije stala na stranu njenog partijskog kolege Nebojše Stefanovića. Toliko o lojalnosti i licemerju!Dačić je rekao i da je premijer Vučić „apsolutno u pravu da mora da postoji međusobna podrška, poverenje i poštovanje.“- I SPS će to garantovati - naglasio je Dačić.U fajt sa Mihajlovićevom ušla je i plavuša iz redova socijalista, potpredsednica SPS Dijana Vukomanović ., koja je zdušno branila svoju stranku, ali i šefa Ivicu Dačića. Najpre je na Tviteru ismevala izjavu Mihajlovićeve da čita Platonovu „Državu“:- Čita se Platon. Meni je od filozofiranja važnija istina, kako reče Aristotel: „Drag mi je Platon, ali mi je draža istina.“A onda je to i pojasnila za Kurir:- Nije dovoljno da neko čita Platona, pa da tvrdi da o državi, politici ili političarima sve zna i da je u pravu sve što kaže. Nas političare ocenjuje narod, a narod vrlo dobro zna ko smo i kakvi smo mi svi. Stil gospođe - gospođice Mihajlović u politici bih pre nazvala gladijatorskim nego filozofskim, ona se bori za svoj opstanak u političkoj areni. Mi socijalisti imamo svoj stil borbe, rekla bih - partizanski, preživeli smo izuzetno teške bitke, imali smo i pobede i poraze, ali nikad ni pred kim nismo bežali. Nismo bili ni izdajnici ni politički dezerteri. Znamo kako da se borimo za Srbiju. Zato i hoćemo da budemo u prvim redovima borbene Vlade Srbije - rekla je Vukomanovićeva.

Aleksandar AntićZORANA, NEKOREKTNA SI!I zamenik predsednika SPS Aleksandar Antić nije oćutao Mihajlovićevoj:- SPS, njen predsednik Dačić, članovi vlade iz redova naše partije i poslanici bez ostatka bili su uz SNS i njenog lidera Vučića u realizaciji postavljene politike, a pre svega u sprovođenju teških, ali neophodnih, ekonomskih reformi. SPS je preuzeo i deo odgovornosti za sprovođenje te politike. I upravo je nekorektno, i čak licemerno, to dovoditi u pitanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track