RAZOČARAN U DS: Đilas otišao zbog Vračara, ostao odbornik u Beogradu
Foto: Marina Lopičić

Kako je i zašto bivši lider DS napustio stranku

RAZOČARAN U DS: Đilas otišao zbog Vračara, ostao odbornik u Beogradu

Politika -

Članovi stranke za odlazak nekadašnjeg šefa saznali pošto im je tehnički sekretar na Vračaru javio da je upravo bio Đilas i da je popunio ispisnicu

Dragan Đilas, bivši predsednik DS, iščlanio se 29. juna iz stranke, a o svojim namerama nije obavestio nikog od partijskih saboraca. On je zadržao mesto odbornika u Skupštini Beograda, jer još nije vratio mandat.

Izvor Kurira iz vrha DS kaže da su članovi stranke za odlazak nekadašnjeg šefa saznali pošto im je tehnički sekretar na Vračaru javio da je upravo bio Đilas i da je popunio ispisnicu.

- Došao je u prostorije stranke na Vračaru sam, u tišini popunio ispisnicu, predao je i otišao. Kao razlog istupanja iz stranke naveo je lične razloge - kaže izvor našeg lista.Pojedini funkcioneri DS kažu da su u prvi mah bili iznenađeni, ali da se, kad su sve uzeli u obzir, to moglo i očekivali.

- Đilas nije vratio mandat odbornika u Skupštini Beograda. Nije se pojavljivao na sednicama, možda jednom ili dvaput, ali ne bi me iznenadilo da je napustio DS da bi šurovao sa SNS - kaže jedan od funkcionera DS.S druge strane, jedan od Đilasovih nekadašnjih saradnika kaže da mu je Đilas još pre nekoliko dana, u prolazu, natuknuo da bi mogao da ode iz stranke.

- Kukao je tada na Baneta Kuzmanovića i situaciju s Vračarom. Rekao je: „Ovi nemaju politiku, čas hoće s Radulovićem, čas neće...“ Kazao mi je da mu je dosta svega - dodaje on.K. Blagović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track