RAZUMNO: Vučić otkazuje miting zbog haosa na ulicama!
Foto: Jevtic

Naprednjaci odustaju od skupa u Novom Sadu

RAZUMNO: Vučić otkazuje miting zbog haosa na ulicama!

Politika -
Stop nasilju Istog dana, 25. aprila, DS je najavio protest u Beogradu, pa šef SNS hoće da spreči nepotrebne tenzije. Dva stranačka mitinga u istom danu mogla bi da imaju neželjene reakcije

BEOGRAD - Lider SNS Aleksandar Vučić odlučio je da otkaže veliki stranački miting u Novom Sadu, koji je bio zakazan za 25. april, kako bi se sprečio mogući haos na ulicama, saznaje Kurir.Neželjene reakcijeOn je to učinio, kako kaže naš izvor, da bi se izbegle nepotrebne tenzije jer je istog datuma i Demokratska stranka zakazala miting u Beogradu.- Dva stranačka mitinga u istom danu mogla bi da rezultiraju neželjenim reakcijama. Ako bi se to dogodilo, atmosfera bi bila naelektrisana u oba grada. Kako bi izbegli nepotrebne tenzije, naprednjaci su odlučili da otkažu miting u Novom Sadu, zakazan za 25. april - navodi izvor Kurira iz vrha SNS. Dodaje da će narednih dana ova odluka biti i zvanično obelodanjena.Inače, naprednjaci su planirali da u neformalnu predizbornu kampanju za lokalne i vojvođanske izbore krenu 25. aprila na velikom mitingu u Novom Sadu jer su u toj stranci uvereni da će se u narednim mesecima formirati nova vladajuća većina u Skupštini Vojvodine, koja će sklopiti brzi dogovor o datumu izbora. Naprednjaci se nadaju da će lokalni i pokrajinski izbori biti održani 20. decembra.Inače, lider SNS Aleksandar Vučić ranije je, govoreći o najavljenom velikom mitingu u Novom Sadu i tome da će istog datuma mitingovati i DS u Beogradu, rekao da mu „ne pada na pamet“ da deli Srbiju.Bez zvanične odluke- Meni ne pada na pamet. Malo sam odgovorniji od nekih drugih, da delim Srbiju iako to ne bi bilo ni na približno jednake delove, već bi odnos bio deset prema jedan po broju prisutnih - rekao je Vučić. Naveo je da ne želi nikakve incidente, niti da se „trideset naših autobusa nađe sa tri autobusa pristalica nekakve protivničke politike u Somboru, Apatinu ili Kuli“.Potpredsednik SNS Goran Knežević kaže da ta stranka nije donela zvaničnu odluku da se miting otkaže. Takođe, on tvrdi da SNS neće dozvoliti nikakve nemire u Srbiji.- Imamo odlučnu organizaciju, i ranije smo imali velike mitinge i nikada nije bilo sukoba, niti nemira na ulicama. Naravno da nećemo dozvoliti da se tako nešto dogodi - rekao je on.Analitičar Branko Radun kaže da vlast mora biti odgovornija od opozicije.- Ovo je odgovoran potez kojim će se izbeći prepucavanja i tenzije - rekao je Radun.

Dragomir AnđelkovićODGOVORNO PONAŠANJEAnalitičar Dragomir Anđelković kaže da, sa partijskog stanovišta, nije dobra odluka Aleksandra Vučića da otkaže miting jer ispada da se SNS povlači pred mnogo slabijom DS.- Međutim, sa državotvornog aspekta, tu odluku treba pozdraviti jer dobro je sprečiti tenzije i eventualne nemire na ulicama. To je odgovorno ponašanje - kaže Anđelković. Dodaje da bi istovremeno održavanje mitinga verovatno dovelo do ekscesa.DS ne odustajeBOJAN PAJTIĆ ĆUTILider DS Bojan Pajtić nije to hteo da komentariše. On nije odgovorio ni na pitanje Kurira da li će i DS odustati od najavljenog mitinga u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track