REAGOVANJA NA IZJAVU KRKOBABIĆA O PENZIJAMA: Zastrašivanje i skandalozna zloupotreba  najugroženijih
Foto: Fonet

Izazivanje panike

REAGOVANJA NA IZJAVU KRKOBABIĆA O PENZIJAMA: Zastrašivanje i skandalozna zloupotreba najugroženijih

Politika -
Čovek koji se predstavlja kao zaštitnik penzionera i koji je, kao predsednik stranke koja navodno zastupa interese penzionera, podržao smanjenje penzija, sada dozvoljava sebi da, radi jeftinih političkih poena upućuje tako strašne pretnje penzionerima, kaže se u saopštenju DS

BEOGRAD - Izjava Milana Krkobabića, predsednika PUPS, da penzioneri mogu da zaborave na penzije ukoliko koalicija oko Vučića ne pobedi na izborima,skandalozna je i predstavlja primitivan način zastrašivanja naših najstarijih sugrađana koji su svojim časnim radom stekli pravo na penziju, saopštila je večeras Demokratska stranka (DS).

Čovek koji se predstavlja kao zaštitnik penzionera i koji je, kao predsednik stranke koja navodno zastupa interese penzionera, podržao smanjenje penzija, sada dozvoljava sebi da, radi jeftinih političkih poena upućuje tako strašne pretnje penzionerima. I to bez stida i srama. Krkobabić koristi brigu za egzistenciju najstarijih sugrađana i, iz udobnosti svoje direktorske fotelje, šalje najstrašnije pretnje.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Ovako jeftini politički trikovi mu neće uspeti jer podsetićemo, penzije su redovno povećavane za vreme vlasti Demokratske stranke, a vraćeni su i dugovi iz devedesetih koje su napravili upravo njegovi sadašnji mentori. Demokratska stranka uvek je, i uvek će ceniti dostojanstvo naših najstarijih sugrađana. Naš odnos prema njima nije bio uslovljen direktorskim foteljama niti funkcijama članova porodice.

Izgovorivši gomilu laži na današnjem javnom skupu u Kraljevu, gospodin Krkobabić počinio je i krivično delo izazivanja panike. Naime, penzije su ustavna kategorija i u tom smislu ne zavise od volje bilo kog pojedinca ili političke partije. Pozivamo nadležne da hitno reaguju, zaključeno je u saopštenju DS.

Borko Stefanović: Sramotna izjava Krkobabića

LAZAREVAC - Lider Levice Srbije Borko Stefanović kaže da je izjava predsednika PUPS-a, da penzioneri mogu da zaborave na penzije, ukoliko ne pobedi lista Aleksandra Vučića, sramotna. „Sramota je što je tako nešto izjavio zato što penzije nisu ni njegovo, ni vlasništvo Aleksandra Vučića, već su vlasništvo penzionera. To je njihova imovina koju im zajedno otimaju Vučić i Krkobabić“, rekao je Stefanović novinarima u Lazarevcu.

Stefanović smatra da je Krkobabić zapravo svojom izjavom hteo da kaže da će ostati bez direktorskog mesta u Pošti, ukoliko Vučić ne pobedi. „Da prevedem - ako Vučić ne pobedi, neću više biti direktor Pošte sa velikom platom, a moj sin neće više biti u Privrednoj komori - "to je zapravo Krkobabić hteo da kaže gradjanima“, istakao je Stefanović.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Lider Levice Srbije je podsetio da su Aleksandar Vučić i njegove političke sluge, medju kojima su Krkobabić, Ljajić, Vulin smanjili penzije, dodajući da će to nastaviti da rade, ukoliko pobede na izborima. „Zato mi imamo savez sa Novim udruženjem penzionera Srbije, to su ljudi koji se energično bore protiv smanjenja penzija“, rekao je Stefanović i poručio penzionerima da ne brinu za penzije već da razmisle da li žele da glasaju za drastično smanjenje penzija ili povećanje, što nudi Levica Srbije.

LDP: Izjava Krkobabića primer zloupotrebe najugroženijih

BEOGRAD, 2. aprila 2016. (Beta) - Liberalno demokratska partija (LDP) ocenila je danas da je izjava predsednika PUPS-a Milana Krkobabića kojom, kako se navodi, "ucenjuje penzionere u Srbiji" da svoj glas daju Aleksandru Vučiću, "skandalozan primer zloupotrebe najugroženijih gradjna Srbije u predizbornoj kampanji. "Današnja izjava Milana Krkobabića, predsednika PUPS-a, kojom ucenjuje penzionere u Srbiji da svoj glas moraju dati Aleksandru Vučiću, samo je nastavak licemerja, skandalozan primer zloupotrebe najugroženijih gradjana ove zemlje u predizbornoj kampanji i još jedan dokaz stravične manipulacije kojom se dinastija Krkobabića služi u političkim kalkulacijama", naveo je LDP u saopštenju.Kako se dodaje, pored toga što je učestvovao u smanjenu penzija Krkobabić se i "lažno predstavlja kao gazda glasova penzionera". "Svakodnevno se srećemo u Srbiji sa gradjanima koji u čudu posmatraju ovog penzionerskog kauboja, političkog termita koji je aktivno učestvovao u urušavanju penzionog sistema i koji navodno govori u njihovo ime. Za sve pristojne i normalne ljude, ovakav vid kampanje i borbe za vlast ; je nedopustiv i mora odmah da prestane", saopštio je LDP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja