Reagovanje Željka Mitrovića povodom napada na novinarku TV Pink Gordanu Uzelac
Foto: Dragan Kadić, Printskrin

Pismo liderima opozicije

Reagovanje Željka Mitrovića povodom napada na novinarku TV Pink Gordanu Uzelac

Politika -

Povodom napada na novinarku TV Pink Gordanu Uzelac, vlasnik, direktor i glavni i odgovorni urednik TV Pink Željko Mitrović, uputio je otvoreno pismo liderima opozicije na čijem skupu se desio napad.

Pismo vlasnika, direktora i glavnog i odgovornog urednika TV Pink Željka Mitrovića prenosimo u celosti:

" Poštovana gospodo, danas tokom vašeg protestnog, a po mom skromnom mišljenju, više porodično-­prazničnog okupljanja u centru Beograda, a povodom sveopšteg natezanja da li je decimalni broj 0,1 veći ili manji od nule, vi ste, ako ništa drugo, dokazali da ste u jednoj, ali samo jednoj stvari dosledni. Dosledni ste u lemanju, tamburanju, vređanju i nipodaštavanju žena, devojaka i svih onih koji predstavljaju lepši i nežniji pol. Samo što ste završili sa brutalnim iživljavanjem na gospođi iz RIK­a, već ste stigli na grubo maltretiranje, nasrtanje i vređanje novinarke televizije Pink Gordane Uzelac.

Moja draga Goca sa sve cipelama ima manje od 50 kilograma, ali i tako malena ima više hrabrosti i viteštva u sebi nego svi vi zajedno, uključujući Mišićavog Pajtića, Radulovića Velikog i Borisa Neustrašivog. Gospodo draga, Gordana je samo radila svoj posao i profesionalno izveštavala sa vašeg cenjenog skupa, a programsku politiku i uređivački profil gradim ja, i samo ja, i tako će biti dokle god sam ja vlasnik, direktor i glavni i odgovorni urednik Televizije Pink. Stoga vas lepo molim da, sledeći put kada sretnete neku damu sa televizije Pink, budete fini, a svoje frustracije, komplekse i traume ne izražavate pred njima, nego pozovite mene da to raspravimo na način koji vi odaberete. Ja razumem vaše praćakanje u nezapamćenom i nezabeleženom izbornom porazu. Ja takođe razumem da su vam sada svi, osim vas samih, krivi za ovaj traumatični debakl. Razumem i da vam više nije kriv samo Vučić, već su sad krivi i gospođa iz RIK­, i Gordana Uzelac, i sve druge Gordane, i ceo narod, i cela država, i cela Evropa, i ceo svet. Ali, sve to nije razlog da se iživljavate na predstavnicama lepšeg pola, da dodatno zaluđujete i zbunjujete ovaj iznureni i napaćeni narod željan boljeg života, da okrivljujete one koji nisu krivi, a da one koji su krivi ne vidite, jer su među vama. I da ne zaboravim kako ste danas na svom cenjenom skupu pomenuli da sve što radite, radite zbog budućnosti naše dece, uključujući i vređanje novinarki. Da vas podsetim, ja sam otac četvoro dece i, što se mene tiče, boriću se svim dostupnim sredstvima da više nikad ne budete u prilici da brinete o budućnosti naše dece, jer ste samo mojoj generaciji oduzeli skoro 15 godina boljeg života.

Glavni i odgovorni urednik TV Pink Željko Mitrović

(TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track