REKETIRANJE Miroslav Bogićević: Dinkić mi je tražio 800.000 evra!
Foto: Zorana Jevtić

Šabački biznismen optužio bivšeg ministra

REKETIRANJE Miroslav Bogićević: Dinkić mi je tražio 800.000 evra!

Politika -
Kako je Bogićević posvedočio i na poligrafskom testiranju, dogovor je bio da 400. 000 evra bude uplaćeno na račun košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca. Drugu polovinu novca šabački biznismen je trebao da preda Dinkiću na ruke

BEOGRAD - Šabački biznismen Miroslav Bogićević optužio je bivšeg ministra ekonomije i lidera Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića da ga je reketirao neposredno pre izbacivanja iz Vlade 2013. godine.

Bogićević je pre nekoliko dana prošao i poligrafsko ispitivanje u MUP-u na kojem je ponovio optužbe.

Prema tvrdnjama ovog biznismena, Dinkić je od njega tražio 800.000 evra kako bi mu zauzvrat kod više banaka završio povoljne kredite u ukupnom iznosu od 20 miliona evra.

- Kako je Bogićević posvedočio i na poligrafskom testiranju dogovor je bio da 400. 000 evra bude uplaćeno na račun košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca. Drugu polovinu novca šabački biznismen je trebao da preda Dinkiću na ruke.

Tajkun je sve ovo ponovio pre dva dana u poligrafskom testiranju , kao i činjenicu da ovaj prljav posao nije dovršen, najverovatnije zbog rekonstrukcije Vlade koja se desila ubrzo posle toga.

- Dinkić je od Bogićevića dobio 200.000 evra u jednom poznatom restoranu-piceriji na Novom Beogradu, a ostatak dogovora nije sproveden pošto je ministar nakon toga smenjen.

Sve ove tvrdnje vlasnik ,,Farmakoma’’ ponovio je na poligrafu i one su se tu pokazale istinitim. Uz ovaj, ispituju se i slučajevi teških zloupotreba kojima se bave istražni organi, a čiji je glavni akter upravo Dinkić.

Ispituju se i slučajevi "Nacionalna štedionica"’ gde je Dinkić kao tadašnji guverner NBJ bukvalno poklonio zavod za obračun privatnoj banci, kao i slučaj zloupotreba oko davanja konsultanskih usluga za izgradnjiu skijališta na Staroj planini.

Istraga u svim ovim slučajevima je završena ili se privodi kraju , pa se vrlo brzo može očekivati da se Dinkić nađe pred pravosudnim organima.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track