Rijaset Islamske zajednice u BiH: Najoštrija osuda napada na Vučića!

Povodom napada u Potočarima

Rijaset Islamske zajednice u BiH: Najoštrija osuda napada na Vučića!

Politika -
Dobio je cvet iz ruke Hatidže Mehmedović, majke koja je izgubila celu porodicu i ostala sama da živi svoju samoću i time je pokazala nepojmljivu veličinu i sposobnost okretanja novih stranica u međusobnim odnosima, saopštio rijaset

SARAJEVO - Rijaset Islamske zajednice u BiH najoštrije je danas u saopštenju osudio fizički i verbalni nasrtaj na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Memorijalnom centru u Potočarima.

"Žalosno je to što su u Potočarima učinili pojedinci, koji su pogazili nepovredivost prostora i vremena, koji su pogazili interese žrtava genocida i države Bosne i Hercegovine", navodi se u saopštenju. Te pojedince, i sve druge, Rijaset podseća da svako ko dolazi i boravi na ovom prostoru mora čuvati dostojanstvo i ponašati se u skladu s tim.

"Oni koji dolaze da odaju počast žrtvama moraju uživati punu sigurnost i dostojanstven tretman", napomenuo je Rijaset Islamske zajednice. Ističe se kako su majke Srebrenice dočekale premijera Srbije kao gosta.

"Dobio je cvet iz ruke Hatidže Mehmedović, majke koja je izgubila celu porodicu i ostala sama da živi svoju samoću" i time je pokazala nepojmljivu veličinu i "sposobnost okretanja novih stranica u međusobnim odnosima".

"Rijaset Islamske zajednice smatra, bez obzira na jučerašnji incident, da Vučić i drugi predstavnici Srbije treba ponovo da dođu u Memorijalni centar u Potočarima u kojem će im biti iskazano dužno poštovanje, ali ne praznih ruku, već sa 'vencem priznanja genocida'. A ako, pak, to i ne učine, neka zadrže venac pomirenja što ga Vučiću dade Hatidža Mehmedović", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track